INFO BIRO

UAE ažuriraju pravila prelaska granice iz komšiluka

Protokoli se odnose na državljane i stanovnike zemalja koje se graniče sa Emiratima – Saudijske Arabije i Omana 

Zbog pandemije korona virusa Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) ažurirali su pravilaza ulazak u zemlju preko njenih kopnenih granica iz susednih zemalja.

Protokoli se odnose na državljane i stanovnike zemalja koje se graniče sa Emiratima – Saudijske Arabije i Omana .

Procedure su objavili danas Savezna uprava za identitet, državljanstvo, carinu i bezbednost luka i Nacionalna uprava za vanredne situacije, krizne situacije i katastrofe.

Prema novim propisima, građani zemalja Zalivskog saveta za saradnju ili strani stanovnici tih zemalja koji su uzeli odobrene vakcine protiv korona virusa moraju da pokažu negativan rezultat PCR testa urađen najkasnije pre 14 dana da bi mogli da uđu u zemlju.

Oni takođe moraju da urade još jedan PCR test šestog dana boravka u UAE.

S druge strane, oni koji nisu vakcinisani moraju da pokažu negativan rezultat PCR testa u roku od 72 sata i da urade dva dodatna testa četvrtog i osmog dana od dolaska u UAE. Vlasti su saopštile da i vakcinisano i nevakcinisano obrazovno osoblje, učenici i roditelji učenika koji prelaze u Emirate moraju da pokažu negativan PCR test urađen u roku od 14 dana.

- Ove mere su u skladu sa zdravstvenom situacijom i olakšavaju građanima i posetiocima susednih zemalja da dođu u UAE - navedeno je u saopštenju.

Vlasti, takođe, podsećaju na važnost primene svih preventivnih mera i mera predostrožnosti, kao što su nošenje maski, održavanje fizičke distance i sterilizacije prtljaga, a savetuje se i izbegavanje putovanja osobama sa hroničnim bolestima ili onima koji osećaju simptome koji mogu da budu dovedeni u vezu sa infekcijom korona virusom.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Prosečne plate za 10 najčešćih zanimanja u pustinji

UAE: Kad i gde morate da nosite masku

Dubai: Nove mere protiv korona virusa