INFO BIRO

Dubai: Nove mere protiv korona virusa

Vlada Dubaija smanjila je pravilo fizičke distance od dva metra na samo jedan metar u nekim delovima Emirata

U e-poruci koju je Dubai Tourism and Commerce Marketing poslao lokalnim preduzećima, navodi se da u restoranima i kafićima, tržnim centrima, teretanama, plažama, javnim i zabavnim parkovima, kancelarijama i radnim mestima više nije neophodno držati fizičku distancu od dva metra između kupaca i klijenata.

- Ovo je izvanredno dostignuće posle izazovnih 19 meseci koje smo svi preživeli - rekao je Naim Maadad, osnivač Gates Hospitalitija, za The National .

- Ovo je još jedan korak u pravom smeru i na dobrom smo putu ka potpunom oporavku. Ali, ostaje na svima nama da odgovorno sprovodimo takve propise.

Socijalno distanciranje sa razmakom od dva metra uvedeno je prošle godine kako bi se pomoglo u suzbijanju širenja kovida-19 .

Ove jeseni, broj slučajeva je pao na manje od 100 dnevno u UAE, zahvaljujući kombinaciji redovnog testiranja i opsežnog programa vakcinacije.

Više od 98,19 odsto ljudi u UAE je primilo jednu dozu, a 88,12 odsto je potpuno vakcinisano, a većina stanovnika prima ili Fajzer/Bajontek ili Sinofarm vakcinu protiv korona virusa. Fajzer/Bajontekova vakcina ove nedelje odobrena je za upotrebu u hitnim slučajevima za decu uzrasta između pet i 11 godina u UAE.

Šeik Muhamed bin Zajed, prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik vrhovnog komandanta oružanih snaga, rekao je prošlog meseca da su UAE „ prevazišli korona krizu i pozvao ljude da se vrate u normalu.

Maske su i dalje obavezne na svim javnim mestima, sa nekim izuzecima.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Najvažnija kovid pravila povodom praznika u Emiratima

UAE u svetskom vrhu po odgovoru na pandemiju korona virusa

TIM SRBIJA: 7 najboljih na najjačem takmičenju u Dubaiju