INFO BIRO

Najvažnija kovid pravila povodom praznika u Emiratima

Pravila sada prvenstveno pokrivaju Abu Dabi, iako većina drugih emirata svoja pravila o pandemiji korona virusa zasniva na ovim smernicama

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) najavili su mere predostrožnosti zbog pandemije korona virusa za predstojeći Dan zastave i događaje povodom 50-godišnjice Dana državnosti.

Za prisustvovanje događajima i skupovima biće potrebni negativni rezultati PCR testa. Maske su obavezne za sve kada se nađu u blizini drugih ljudi.

Međutim, svi koji budu dolazili na obeležavanje proslava neće morati da održavaju fizičku distancu od članova svoje porodice.

Nacionalna uprava za vanredne situacije, krizne situacije i katastrofe postavila je propise danas tokom svog nedeljnog brifinga o pandemiji korona virusa.

- Proslavimo bezbedno i sačuvajmo napore koje je država uložila u naše zdravlje i bezbednost - poručio je predstavnik Ncema.

Najavljena pravila su sledeća:

  1. Da bi prisustvovali proslavi, učesnici moraju da pokažu negativan PCR test uzet u roku od 96 sati od događaja 
  2. Kapacitet popunjenosti događaja je 80 odsto, a pre ulaska svakom učesniku mora da bude izmerena temperatura 
  3. Maske su obavezne u svakom trenutku u zatvorenom prostoru ili kada je gužva mora se poštovati fizička udaljenost od 1,5 metara – međutim, jednoj porodici je dozvoljeno da sedi ili stoji zajedno bez potrebe za fizičkom distancom
  4. Osobama svih uzrasta je dozvoljeno da prisustvuju događaju, pod uslovom da su primili vakcinu pre više od 14 dana, da su primili dopunsku vakcinu ili imaju status zelene propusnice na svojoj aplikaciji za Al Hosn 
  5. Pozdravljanje je omogućeno iz daljine, bez rukovanja i zagrljaja
  6. Fizičko distanciranje takođe bi trebalo poštovati i tokom fotografisanja
  7. Ncema pravila sada prvenstveno pokrivaju Abu Dabi, iako većina drugih emirata svoja pravila o pandemiji korona virusa zasniva na ovim smernicama

Prema Blumbergovom rangiranju otpornosti na korona virus za oktobar, UAE su treći u svetu i prvi u regionu kada je u pitanju suočavanje sa pandemijom korona virusa.

- Ovo odražava efikasnost njenog vodećeg modela u upravljanju krizom - rekao je predstavnik Ncema.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Ambasador Srbije u UAE: Izazovi i uspesi tek predstoje

TIM SRBIJA: 7 najboljih na najjačem takmičenju u Dubaiju

Koliko košta porodični dan na EXPO 2020 Dubai