INFO BIRO

​Saudijska Arabija ukida zabranu za putnike iz šest zemalja

Ministarstvo je saopštilo da stanovnici koji dolaze iz šest navedenih zemalja moraju provesti pet dana u karantinu bez obzira na status vakcinacije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Saudijske Arabije objavilo je u četvrtak da će se direktni letovi za i iz šest zemalja nastaviti od 1. decembra.

Zabrana, uvedena prošle godine radi suzbijanja širenja korona virusa, biće ukinuta na letovima iz Indije, Pakistana, Egipta, Indonezije, Brazila i Vijetnama. 

- Nisam bio u Pakistanu od 2019, jer nisam želeo da rizikujem zbog korona virusa. Tako sam srećan, zvao sam svoju porodicu plačući i rezervisaću kartu za odlazak kući čim otvore letove - rekao je Vasim Kan, poreklom iz Pakistana.

Ministarstvo je saopštilo da stanovnici koji dolaze iz šest navedenih zemalja moraju provesti pet dana u karantinu bez obzira na status vakcinacije, međutim oni koji su u potpunosti vakcinisani u kraljevstvu izuzeti su iz karantina.

Dodaje se da su zdravstvene procedure i mere predmet kontinuirane evaluacije.

Saudijska Arabija ublažava ograničenja na putovanja i javna okupljanja zbog nedavnog pada broja slučajeva obolelih od korona virusa.

Kraljevina je dozvolila potpuno vakcinisanim građanima da putuju u inostranstvo počevši od 17. maja, kada je zemlja ponovo otvorila svoje kopnene, morske i vazdušne granice više od godinu dana nakon početka pandemije.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai: U narednim danima se očekuje tranzit 2 miliona putnika

UAE ažuriraju pravila prelaska granice iz komšiluka

Povodom Dana državnosti: Emirejts daje popuste na karte

;