INFO BIRO

Dubai: U narednim danima se očekuje tranzit 2 miliona putnika

Međunarodni aerodrom u Dubaiju izdao je upozorenje svima koji planiraju da putuju u narednim danima, budući da se očekuje ogromna gužva

Predviđa se da će 4. decembar biti jedan od najprometnijih dana na aerodromu u Dubaiju, jer se očekuje više od 190.000 putnika koji dolaze ili odlaze iz grada. Međunarodni aerodrom u Dubaiju izdao je upozorenje svima koji planiraju da putuju u narednim danima, budući da se očekuje ogromna gužva. 

Od četvrtka se očekuje nagli porast broja putnika u tranzitu na aerodromu. 

Sledećih 11 dana očekuje se oko 1,8 miliona posetilaca koji dolaze ili odlaze što na odmor, što na proslavu Grand Prija, na EXPO Dubai...

Kao i do sada, aerodrom u Dubaiju blisko sarađuje sa avio kompanijama i lokalnim vlastima, kako bi se obezbedilo prijatno iskustvo svim posetiocima. Putnicima se savetuje da krenu ranije na aerodrom, budući da se očekuje da svi prilazi budu zakrčeni. Osim toga, sa aerodroma poručuju putnicima samostalni ček-in i da svoju dokumentaciju unapred provere i pripreme. 

Svi putnici koji lete sa Terminala 1 ne treba da dolaze ranije nego tri sata pre leta, budući da ni šalteri neće biti otvoreni. To je još jedna mera za sprečavanje gužvi na terminalu. 

Avio kompanija Emirejts obavestila je sve putnike koji lete sa Terminala 3 da mogu da se prijave za let i do 24 sata pre poletanja. 

Svi putnici treba da budu obavešteni o merama i pravilima država u koje putuju. Budući da je pandemija korona virusa i dalje u toku, pravila se menjaju na dnevnom nivou, pa je važno pratiti najnovije vesti iz države u koju putujete, savetuju sa aerodroma.

Osim toga, potrebno je proveriti i koje kompanije zahtevaju PCR test ili potvrdu o vakcinaciji pre samog ukrcavanja na let, pa je neophodno pratiti i uputstva tih kompanija. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Singapur se otvara za vakcinisane putnike iz Emirata

UAE ažuriraju pravila prelaska granice iz komšiluka

Povodom Dana državnosti: Emirejts daje popuste na karte

;