INFO BIRO

Šardža: Otvoren privatni 24-časovni PCR centar za testiranje

PCR test na korona virus košta 100AED

U privatnoj NMC Kraljevskoj bolnici u Šardži otvoren je prvi centar za PCR testiranje. Centar je otvoren 24 sata, što će umnogome olakšati svima koji žele da se testiraju na novi korona virus da to učine onda kad im obaveze i vreme dozvoljavaju.

NMC Kraljevska bolnica Šardža već svakodnevno testira oko 10.000 ljudi. Iz bolnice kažu da oko 300 automobila dolazi u centar svake noći, a ova medicinska ustanova može da testira 20.000 uzoraka za 24 sata.

Cena PCR testa na novi korona virus iznosi 100 AED.

- Opcija testiranja iz automobila je najbezbedniji način da se uradi PCR test na koronu, jer ste u bezbednoj zoni svog automobila zajedno sa članovima porodice - kaže dr Muhamed Šabir, šef hitne službe u Kraljevskoj bolnici NMC u Šardži

NMC Kraljevska bolnica otvorila je novi prolazni centar za testiranje mesec dana pošto je otvorila dnevni centar za testiranje i oba se nalaze u prostorijama bolnice.

Ovog meseca, Seha iz Abu Dabija je trajno zatvorila svoj centar za testiranje na kovid-19 u Mina Rašidu u Dubaiju.

Potražnja za državnim PCR testiranjem bila je posebno velika, jer su testovi ograničeni na samo 50AED, u poređenju sa prosečnom cenom od 150AED koja se nudi privatno u Dubaiju.

Međunarodna bolnica Bareen u NMC-u u Abu Dabiju otvorena je u martu 2021. i ojačala je svoj RT PCR centar za prolazak tako da može da primi 4.000 automobila dnevno.

Bolnica je već dostigla 80 odsto od svojih 10.000 uzoraka dnevno, računajući i uzorke koji su uzeti u klinici. Lekari kažu da su rezultati obično bili dostupni u roku od 24 sata, uprkos porastu potražnje, dok je vreme čekanja u automobilu pre testiranja bilo u proseku oko 15 minuta.

- Sa novim protokolima koje je postavila vlada Abu Dabija, videli smo povećanje potražnje za kovid-19 RT-PCR testovima - kaže dr Ramzi Alšaiba, medicinski direktor u međunarodnoj bolnici Bareen.

- Testiranje je uvek bilo važan stub za suzbijanje širenja virusa SARS-CoV-2, a PCR test bio je zlatni standard.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Uslovi putovanja iz Dubaija u Abu Dabi taksijem ili busom

Koronasomnija – simptom dugog kovida sve češći u Emiratima

Da li je buster neophodan ako ste nedavno imali kovid-19?