INFO BIRO

Sarajevo Resort Osenik: Oaza za goste sa Bliskog istoka

Turističko naselje "Sarajevo Resort" na lokalitetu Osenika - općina Hadžići ulazi u završnu fazu izgradnje.

             

"Sarajevo Resort" ima 160 objekata raspoređenih oko vještačkog jezera površine 12.000 metara kvadratnih. Resort će raspolagati svim rekreativno-zabavnim sadržajima: dva natkrivena bazena, tereni za fudbal, košarku, odbojku, sale za bilijar, stoni tenis i druge igre, supermarket. Ovo turističko naselje ulazi u završnu fazu izgradnje i otvaranje ovog veleljepnog kompleksa prema riječima kuvajtskih investitora bit će upriličeno polovinom septembra.

              

                 

- Zadovoljni smo dinamikom izvođenja radova na projektu Sarajevo Resorta. Ostvarena ulaganja do sada iznose blizu 50 miliona KM što predstavlja jednu od najvećih stranih investicija u BiH u ovoj godini. Ono što danas imamo na Oseniku je potvrda da smo dobro radili, da je naša vizija i percepcija stranih ulaganja u visoki turizam ispravna - izjavio je općinski načelnik Hamdo Ejubović.

                 

                

Planinske ljepote Bosne i Hercegovine kao i njen geografski položaj u neporednoj blizini Jadranskog mora, više od dvije decenije privlače strane investitore koji žele dati svoj arhitektonski pečat ovom dijelu Evrope. Sarajevo Resort bit će oaza za goste sa Bliskog istoka koji će u blizini olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana, kao i glavnog grada Bosne i Hercegovine, Sarajeva, pronaći mir i užitak u ljetnim mjesecima.

                     

                    

Resort je namjenski projektovano naselje koje će moći pružiti smještaj za 1.125 osoba, u 160 objekata, među kojima će se pored stambenih objekata nalaziti i supermarketi, sportski tereni, bazeni, dječija igrališta i slični dodatni sadržaji neophodni za moderan i luksuzan život.

               

                           

                     

A.Tanasković/klix.ba/foto: klix.ba

                  


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

ŽIVELI: Rakije i vina sa Balkana stigli u Emirate!

Top 7 razloga zbog kojih stranci obožavaju Hrvatsku (VIDEO)

Pogledajte kako će izgledati Savsko šetalište (FOTO)

;