BIRO PRIČE

Top 7 razloga zbog kojih stranci obožavaju Hrvatsku (VIDEO)

“Kec u rukavu”!

U potrazi za aktivnim odmorom i neotkrivenim prirodnim lepotama, globtroteri iz celog sveta biraju Hrvatsku kao omiljenu destinaciju. Svako od njih ima barem sedam opravdanih razloga za tako nešto - plaže i uvale koje nisu “na dohvat ruke”, a koje plene  prelepim pejzažima.

1. STONČICA, VIS

Uvala Stončica nalazi se na severoistočnoj obali ostrva Visa, a od glavnog grada je udaljena svega šest kilometara. Poznata je po prelepoj peščanoj plaži, a najbolje je posetiti je u predsezoni.

                         

2. VRULJA, BRELA

Ova plaža se nalazi nedaleko od Brela, okružena je strmim i visokim liticama, pa pristup do nje nije baš jednostavan. Najbolje rešenje je da do nje dođete brodom iz Piska ili Brela. Plaža je šljunkovita, a more kristalno čisto i hladno zbog brojnih podvodnih izvora slatke vode po kojima je dobila ime.

                                   

3. PASJAČA, KONAVLE

Ovo je jedina plaža ispod konavolskih stena u selu Popovići. Do nje se dolazi spuštajući se niz stene i idealna je za beg. Nema signala na mobilnom telefonu, nema kafića, samo čisto otvoreno more.


                   

4. VELI ŽAL, DUGI OSTRVO

Dugi ostrvo je najpoznatije po plaži Saharun, međutim, Veliki žal je podjednako lep, ako ne i lepši. Plaža je dugačka i nema gužve, a pogled će vam se naprosto prikovati za pučinu i tirkizno more.


                          

5. BLACE (LIMUNI), MLJET

Ova plaža je po svemu specifična, duga je jedan kilometar, okrenuta prema jugu i otvorenom moru, ali zaštićena niskim stenama. Do nje se stiže kaldrmom, iza daleko poznate Saplunare. Idealna je za ležanje s knjigom ili za decu, jer je dubina vode u laguni najviše metar.


                          

6. PLAŽA JEZERO, DUBA PELJEŠKA

Duba Pelješka je malo ribarsko mesto, u blizini Trpnja na zapadnoj strani poluostrva.


                              

7. UVALA ZALA

Ova prekrasna uvala se nalazi na ostrvu Krku u blizini Stare Baške. Na brdu iznad plaže, u zelenilu, nalazi se Crkva Svetog Jerolima koja celom mestu daje poseban doživljaj.


                              

A. Tanasković/Telegraf

                        


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče:

Najmanji svjetski grad koji su izgradili divovi (FOTO + VIDEO)

Očaravajuće: Hrvatska iz zraka

Prkosna, mistična i prelepa - Bosna u 20 slika (FOTO)

;