INFO BIRO

Revije evropskih dizajnera na Nedelji mode u Rijadu (FOTO)

Tokom četvorodnevne manifestacije, nove kolekcije će prikazati lokalni arapski dizajneri, ali i proslavljeni evropski brendovi poput Kavalija i Žan Pol Gotjea

Prva Nedelja mode u prestonici Saudijske Arabije biće otvorena 10. aprila u Ric Karltonu. Revije koje će publika moći da vidi tokom četiri dana ove modne manifestacije uključuju učešće lokalnih arapskih dizajnera, ali i proslavljenih evropskih brendova sa potpisom Roberta Kavalija i Žan Pol Gotjea.

Kako i dolikuje, publiku očekuje pravi spektakl, počev od ekskluziviteta modela, do cifara koje bi trebalo izdvojiti za brendirane krpice. Prema najavama, ljubitelji mode moći će da vide komade garderobe čija se cena kreće od 3.000 pa čak do 30.000 dolara!

  

  

Nedelja mode u Rijadu trebalo je da bude održana u februaru, ali je datum održavanja pomeren za april kako bi svi gosti iz inostranstva mogli da organizuju učešće. Manifestaciju je podržao Britanski modni savet koji je osmislio strategiju za podršku mladim Saudijcima voljnih da se uključe u modni biznis.

- Prva Arapska nedelja mode u Rijadu biće događaj svetskog ranga – najavila je Lejla Isa Abusaid, direktorka Arapskog modnog saveta za Saudijsku Arabiju. – Verujemo da će modni sektor uticati i na jačanje turizma, ugostiteljstva i trgovine. Naš maloprodajni sektor je među najbrže rastućim maloprodajnim sektorima u svetu. Organizovanjem Nedelje mode sigurni smo da smo na pravom putu da transformišemo modnu industriju Kraljevstva u jedan od vodećih sektora po kom će Saudijska Arabija postati poznata u svetu.

  

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Foto-galerija: Međunarodni sajam automobila u Abu Dabiju

Poznat datum otvaranja prvog bioskopa u Saudijskoj Arabiji

Dobra vest: Manje papirologije za zapošljavanje u Emiratima