INFO BIRO

Poslastica za najmlađe: Dani nauke u DKC "Tri prstića" (VIDEO)

Zanimljive radionice za decu i projekcija filma o Mihajlu Pupinu

Dečiji kulturni centar „Tri prstića“ u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Abu Dabiju organizuje Dane nauke, koji će biti održani od 14. do 16. aprila 2015. godine u Dečijem kulturnom centru „Tri prstića“.

Cilj je da se kroz seriju radionica i praktičnih eksperimenata deca upoznaju sa dostignućima značajnih srpskih naučnika i otkrićima kojima su zadužili ceo svet.

U utorak, 14. aprila i u sredu, 15. aprila biće održane radionice za decu od 13 do 19 sati, a 16. aprila 2015. u 17 sati biće upriličena projekcija dečijeg animirano-dokumentarnog filma „Mihajlo Idvorski Pupin – Put ka svetlosti“ autora Save Sajka. Kroz 34 minuta, koliko traje ovaj film, autor je prikazao životnu priču čoveka koji na put ka svetlosti života kreće iz malog vojvođanskog sela, nastavlja da putuje preko evropskih metropola do SAD, gde nalazi svoju luku i utočište. Film govori o usponima i padovima, siromaštvu i bogatstvu, usamljenosti i velikoj društvenosti, sreći i tugi. Priča vodi u vrtloge emocija, u naučna otkrića, u sportski duh i spoznavanje sopstvenih slabosti, i najzad - nudi mogućnost pronalaženja rešenja za svaki problem.

Pogledajte tizer:

Ove godine obeležava se 100 godina od kada je Mihajlo Pupin, srpski naučnik i izumitelj, patentirao sedam pronalazaka, koji se smatraju pionirskim na polju telekomunikacija. UNESKO je 2015. godinu proglasio za Godinu svetlosti i tehnologija zasnovanih na svetlosti.

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučujemo:

Priče iz ex-Yu: 13, 18, 25, 29, 37, 48, 69, 212 –znate li koju tajnu kriju ovi brojevi?

Popunite upitnike: Učenje srpskog jezika u inostranstvu

Iz Beograda u svet: Kako sam se navukao na privatni biznis