INFO BIRO

Popunite upitnike: Učenje srpskog jezika u inostranstvu

Državne institucije Srbije započinju niz aktivnosti za unapređenje učenja srpskog jezika i ćirilice u dijaspori.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova do kraja aprila sprovode online istraživanje koje predstavlja početak niza aktivnosti u procesu unapređenja učenja srpskog jezika i ćiriličkog pisma u inostranstvu.

Upitnik za škole namenjen je školama, organizacijama, udruženjima, neformalnim grupama i pojedincima koji organizuju bilo kakav oblik nastave srpskog jezika u inostranstvu. Podaci će biti korišćeni za podršku razvoju komunikacije Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu sa ciljem sticanja uvida u potrebe organizatora nastave i pružanja podrške nastavnom procesu.

Upitnik za škole možete da preuzmete OVDE

Upitnik za roditelje namenjen je građanima srpskog porekla koji žive u inostranstvu i žele da njihova deca uče srpski jezik u okviru dopunske nastave koju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Cilj Upitnika je sagledavanje potrebe za organizovanjem ovakvog oblika obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje rada škola u inostranstvu i uređenje mreže škola u kojima se nastava realizuje.

Podaci će biti korišćeni samo za potrebe Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za obaveštavanje roditelja o organizaciji ove nastave.

Upitnik za roditelje možete da preuzmete OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAS BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.

Preporučene priče:

Život u Emiratima - "za" i "protiv": Zašto su nam priče toliko različite?

Školovanje u Dubaiju: Učenje je lako, ali skupo

Maybe baby: Od biznis žene do super mame u Emiratima