INFO BIRO

​POMOĆ PORODICAMA U ŠARDŽI: Otvoren WA broj za hranu i lekove

Porodice koje su zbog nedavnih vremenskih neprilika onemogućene da izađu iz svojih domova u Šardži mogu da računaju na pomoć lokalnih vlasti

Obilne kiše koje su sredinom aprila pogodile veći deo Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i Bahrein i Oman, otežale su svakodnevno funkcionisanje kako stanovnicima, tako i turistima. Zbog izuzetno nepovljnih vremenskih uslova nastava u školama odvijala se onlajn, a mnoge saobraćajnice bile su privremeno isključene. Vlasti su dale maksimum kako bi posledice velikih kiša što pre bile sanirane, a ujedno su ponudile i pomoć onima koji se i dalje bore sa posledicama nevremena.

Zalihe hrane i lekova biće poslate porodicama pogođenim poplavama koje su zaglavljene u svojim domovima u Šardži, navode vlasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Lokalni tim za upravljanje vanrednim situacijama, kriznim situacijama i katastrofama u Šardži objavio je da prima zahteve za hitne zalihe hrane i lekova za pogođene porodice zaglavljene u svojim domovima zbog izuzetnih okolnosti uzrokovanih nedavnim vremenskim neprilikama.

Zahtevi se mogu podneti putem WhatsApp-a na broj 065015161 slanjem informacija o pogođenim porodicama.

Na osnovu primljenog izveštaja mogu se preduzeti hitne mere. Lokalni tim za upravljanje vanrednim situacijama, kriznim situacijama i katastrofama u Šardži, u saradnji s različitim vlastima u emiratu, neprestano radi na pružanju hitnih rešenja i preduzima hitne i efikasne mere kako bi se olakšala situacija izazvana velikim kišama i osigurala sigurnost svih pojedinaca u ovom emiratu.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com/Walid Ahmad


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

ŠTA JE IZAZVALO VELIKE KIŠE U UAE? Meteorolog daje odgovor

DUBAI OVO NE PAMTI: Zbog kiše otkazana 1.244 leta za 2 dana

Eid Al Adha: Kada je sledeći dugi vikend u UAE?