BIRO PRIČE

​Eid Al Adha: Kada je sledeći dugi vikend u UAE?

Ovogodišnji Kurban-bajram verovatno će pasti 17. juna, čemu će prethoditi dan Arefata 16. juna

Stanovnici UAE će verovatno u 2024. imati još jedan dugi vikend od najmanje pet dana tokom predstojećeg Kurban-bajrama, za koji se očekuje da „padne“ u ponedeljak, 17. juna.

Prema podacima Astronomskog društva Emirata, u nedelju, 16. juna, biće obeležen Dan Arefata, koji je sastavni deo hadžskog hodočašća, čime će biti najavljen početak svečanosti.

Ibrahim Al Jarvan, predsednik Upravnog odbora Astronomskog društva Emirata, potvrdio je da astronomske kalkulacije pokazuju da će Kurban-bajram verovatno „pasti“ 17. juna, čemu će prethoditi Dan Arafe 16. juna. On je dodao da će s  poslednji od tri dana Tešrika, koji su produžetak bajramskih proslava i označavaju završetak sezone hadža, verovatno dogoditi u četvrtak, 20. juna.

Vlada UAE je već odobrila četvorodnevni državni praznik od 16. do 19. juna za obeležavanje Dana Arafe i Kurban-bajrama, koji se zajednički nazivaju Praznik žrtve. Ovaj period je jedan od najsvetijih i najcenjenijih u islamskom kalendaru, koji se obeležava posebnim molitvama, gozbama i delima dobročinstva.

Muslimani širom sveta obeležavaju Kurban-bajram kao veliki praznik koji prate brojni običaji.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com/RDNE Stock project


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

PUTOVANJE TOKOM TRUDNOĆE: Ovo su pravila UAE avio-kompanija

PUTOVANJE SA BEBOM: Ovo su pravila koja bi trebalo da znate

DUBAI MOL OBORIO REKORD: 105 miliona posetilaca u 2023.


;