BIRO PRIČE

​PUTOVANJE SA BEBOM: Ovo su pravila koja bi trebalo da znate

Saznajte koje su starosne granice za bebe koje putuju avio-kompanijama UAE

Ukoliko ste roditelji novorođenčeta i planirate da putujete, možda imate dileme u vezi sa pravilima putovanja avio-kompanijama sa sedištem u UAE. „Etihad“, „Emirates“, „FlyDubai“ i „Air Arabia“ imaju smernice za bebe na svojim letovima, a većina avio-kompanija pruža posebne usluge za novopečene roditelje, kao što su besplatna kolica, snižene cene karata, dečje krevetiće i povlašćeno ukrcavanje.

Avio-kompanije u UAE imaju posebne starosne klasifikacije za decu.

„Emirates“

Deca mlađa od dve godine spadaju u kategoriju beba-putnika na letovima kompanije „Emirates“, navodi se na web stranici ove avio-kompanije.

Bebe mogu da putuju u krilu roditelja i osigurane su posebnim sigurnosnim pojasom ili u kolicima, koja možete da zatražite prilikom onlajn rezervacije karata.

Bebi mlađoj od sedam dana biće dozvoljeno da putuje avionom ove avio-kompanije u slučaju putovanja zbog hitnih, medicinskih razloga (u inkubatorima) ili ako majka putuje sa bebom.

„Etihad“

Kako je navedeno na sajtu „Etihad Airwaysa“, beba može da leti ako:

• ima više od sedam dana

• rođena je bez komplikacija

• nije rođena prerano

Ukoliko je novorođenče rođeno prevremeno ili sa komplikacijama, roditelji moraju da dostave Obrazac za medicinske podatke (MEDIF) i lekarski izveštaj.

Bebama nije potrebno posebno sedište i mogu da sede roditelju u krilu za vreme trajanja leta, pričvršćene posebnim sigurnosnim pojasom. Kolica možete da zatražite i prilikom onlajn rezervacije karata.

„FlyDubai“

Kako je navedeno na web stranici ove avio-kompanije, odrasli mogu da putuju sa novorođenčetom nakon što ono navrši sedam dana.

„Air Arabia“

Avio-kompanija klasifikuje decu mlađu od dve godine kao bebe-putnike, ali prema web stranici avio-kompanije, ni pod kojim okolnostima neće prihvatiti bebe mlađe od dva dana.

Ovo su uslovi koje Air Arabia ima za putovanje novorođenčadi:

• ako je beba mlađa od dva dana neće moći da leti avionima ove avio-kompanije

• ako beba ima između tri i šest dana, biće dozvoljeno da putuje samo ako ima sertifikat o sposobnosti za letenje za novorođenčad ili obrazac za obeštećenje koji su potpisali roditelji

• ako beba ima sedam dana ili više, može da leti avionom ove avio-kompanije bez ikakvih ograničenja

Ukoliko ste roditelj deteta koje ima između pet i 12 godina i želite da ono putuje bez vas, možete da zatražite uslugu „Maloletnici bez pratnje“ od avio-kompanija sa sedištem u UAE – „Etihad“, „Emirates“, „FlyDubai“ i „Air Arabia“.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


;