BIRO PRIČE

​DUBAI MOL OBORIO REKORD: 105 miliona posetilaca u 2023.

U prva dva meseca 2024. čuveni tržni centar u najpoznatijem emiratu posetilo je 20 miliona ljudi

Dubai Mol, drugi najveći tržni centar na svetu, dočekao je rekordnih 105 miliona posetilaca u 2023. godini.

Kako je saopšteno iz kompanije „Emaar“, ovaj broj posetilaca predstavlja skok od 19 odsto u odnosu na 88 miliona u 2022. godini. Ako je suditi po broju posetilaca u prva dva meseca 2024. godine, čini se da će rekord od 105 miliona posetilaca Dubai mola ove godine biti oboren. Jer, samo u januaru i februaru ove godine drugi najveći tržni centar na planeti posetilo je čak 20 miliona ljudi.

- Ovi brojevi odražavaju impresivan status Dubai Mola i odražavaju napredno vođstvo i snažnu ekonomiju Dubaija. Naš tržni centar odslikava duh grada i posvećenost izvrsnosti, pretvarajući viziju rukovodstva u stvarnost. Budući da je sastavni deo ekonomskog tkiva Dubaija, igramo ključnu ulogu u uspehu i inovacijama grada - rekao je osnivač „Emaara“ Mohamed Alabar i dodao:

- Ovaj široki raspon nacionalnosti ne samo da je naglasio svetski šarm tržnog centra, već je odražavao i kosmopolitsku kulturu samog Dubaija.

Događaji i promocije tržnog centra u 2023. i početkom 2024. godine bili su ključni za povećanje broja posetilaca, kao i praznici i međunarodne proslave. Veliki događaji, uključujući Dubai Šoping Festival, Dubai Food Festival i popularna trodnevna super rasprodaja takođe su pokazali sposobnost tržnog centra da privuče i angažuje ogromnu broj posetilaca.

Tržni centar koji je jedna od zaštitnih znakova Dubaija pruža posetiocima niz mogućnosti, od ulaza za razgledanje Burdž Kalife i Dubai Akvarijuma, preko namenskih sektora za zabavu - klizališta, zone za igre i bioskopskih dvorana. Predstave muzičke fontane u Dubaiju takođe su glavna atrakcija za turiste.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com/Denys GromovAleksandar Pasaric


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

U SUSRET RAMAZANU: Vlasti UAE najavile skraćeno radno vreme

NAŠA HRANA ZA BLISKI ISTOK: Kompanije iz Srbije na Gulfoodu

KRAJEM MARTA RASPUST ZA ŠKOLARCE: Tri nedelje odmora


;