INFO BIRO

Od Hrvatske do Bahraina: Avantura koju vrijedi proživjeti!

Svijet je velik i treba ga istražiti...

                 

Marina Lovrek (28) grafička je dizajnerica koja je djetinjstvo provela na čakovečkom Jugu, a nakon studija život ju je odveo u vrlo zanimljivu avanturu – danas radi u struci, u slobodno vrijeme trenira triatlon i živi u egzotičnom Bahrainu, jednom od otoka Kraljevine Bahrain u Perzijskom zaljevu.

            

                      

Neka čeka Kanada

U trenutku kada je radila svoj prvi posao kao diplomirana grafička dizajnerica, u džepu je imala kanadsku vizu koju je samo čekala da bude aktivirana, a s druge strane freelance posao za bahrainsku agenciju:

– Željela sam raditi u kreativnom timu, upoznati nove ljude i novu kulturu. Kanada je u tom trenutku bila nešto o čemu svi znaju, dok je Bahrain, veličine dva otoka Brača, meni tada bio nepoznanica, a time i intrigantnije mjesto za život. Hmm, zima na +25 stupnjeva ili ljeto na +10 stupnjeva? Odluka je pala na Bahrain! - ispričala je Marina.

              

               

Uputila se u novi, nepoznati život u Bahrain, a unatoč tome što su prvi dani bili teški, danas nimalo ne žali zbog svoje odluke. Iako je to zemlja kulturološki vrlo različita od Hrvatske, Marina ističe da život može biti odličan respektira li se različitost i podneblje pod kojim se nalazite:

– Prvi dan me dečko odveo u vodeni park i uvjerio me da mogu ići u dvodijelnom kupaćem kostimu, što su i Filipi nke koje rade u parku potvrdile, ali pogledi lokalnih žena koje se kupaju skroz pokrivene bili su više nego dovoljan znak da to ipak nije bio dobar izbor. Ali šalu na stranu, nisu arapske zemlje samo ono što vidite u medijima, pogotovo Bahrain koji je jako otvoren. Ova cijela regija ima iznimno prekrasnu i bogatu kulturu koja je isprepletena tradicijom, religijom i modernim društvenim normama.

                 

                      

Naoružajte se samopouzdanjem

Bahrain se smatra jednom od najliberalnijih zemalja Srednjeg Istoka, a lokalno stanovništvo objeručke prima obrazovane ljude sa Zapada. Marina ističe kako vole slušati iskustva stranaca, jer su za njih oni jednako egzotični kao i lokalno stanovništvo za strance. Ipak, muškarci imaju malo veću prednost prilikom zapošljavanja, ali i općenito u svakodnevnom životu, u restoranu ili pak redu u dućanu, no Marina napominje kako uporni i samopouzdani ljudi, bilo muškarci ili žene, mogu pronaći posao koji uistinu žele.

                     

Ceo intervju možete pročitati OVDE

                    

A. Tanasković/emedjimurje.hr               

                   


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče:

Kod kuće je najlepše: Zašto sam napustio australijski raj

Važno je imati san: Od Mladenovca do Kariba

Hrvatsku zamijenila Irskom: Za četiri dana zaradim minimalac

;