INFO BIRO

Kod kuće je najlepše: Zašto sam napustio australijski raj

Dok njegovi vršnjaci hrle u inostranstvo, on je odlučio da se vrati u Beograd - zauvek!

Miloš Božić

                

- Dobar standard života ne znači ništa ako nemate život – ovako Miloš Božić (26) objašnjava razlog svog povratka u Srbiju. U Beogradu je živeo do sedme godine, a onda se sa roditeljima, bratom i sestrom preselio na Novi Zeland, pa u Australiju, gde je ostao do prošle godine.

- U Australiji, za razliku od Srbije, nisam imao osećaj da sam živ. Tamo se radi od osam do pet, posle čega svi idu kući i ne izlaze do narednog dana, svi gledaju samo sebe. U Srbiji me je oduševilo što u bilo koje doba možete videti ljude kako se šetaju sa porodicom ili kućnim ljubimcima ili sede u kafićima. Zahvalan sam Australiji i Novom Zelandu na tome što sam naučio jezik i upoznao razne ljude, ali takav sistem nije za mene – iskren je Miloš.

                

               

Umesto da preko okeana obavlja finansijske poslove, za šta se školovao, Miloš sada u prestonici Srbije dočekuje goste iz celog sveta, posprema im sobe i kupuje burek za doručak, i savetuje šta prvo da vide u Beogradu.

                   

                

- Volim da se upoznam sa ljudima i da čujem drugačiji način mišljenja, što nije moguće u kancelarijskom poslu. Jedno su brojevi, a drugo živa reč – objašnjava.
Pet soba u Bed and breakfast Belgrade kategorisano je jednom i dve zvezdice, a u jednoj od njih, za sada, živi i Miloš. Najviše je ugostio turista iz Turske, Rusije i Holandije, a nedavno, čak i zemljake iz kvarta u kojem je živeo u Oklandu. 

- Kad ih pitam zbog čega su odabrali Srbiju, oni odgovore da su na televiziji čuli svašta o našoj zemlji, i da pošto očekuju „divlji zapad“, dolaze da provere šta je istina. Posle tri dana požele ponovo da dođu, jer, kako mi kažu, nigde u svetu ne dožive takvo gostoprimstvo. Želim da pokažem ljudima da mi Srbi nismo zla nacija kao što nas doživljavaju u svetu. 

                

                  

Ovaj mladi momak planira da ostane da živi u Beogradu, da obiđe zemlje bivše Jugoslavije i Evropu i da proširi smeštajne kapacitete svog hostela. 

- Voleo bih da sve sobe imaju po tri zvezdice i da zaposlim barem nekoliko ljudi. Iako to deluje pomalo bezobrazno, glavni razlog mog povratka u Srbiju je da uložim svoje vreme i novac u ovu zemlju, umesto u već razvijenu državu poput Australije – iskren je Miloš. 

                 

 

Ceo tekst možete pronaći OVDE

                        

A.Tanasković/pricesadusom.com

                    


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Sjaj i beda života van ex-Yu: Istina vam se (ne)će dopasti!

Važno je imati san: Od Mladenovca do Kariba

Hrvatsku zamijenila Irskom: Za četiri dana zaradim minimalac

;