INFO BIRO

Novi putnički trajekt Dubai - Šardža

Linija ima kapacitet da preveze 1,3 miliona putnika godišnje

Stanovnici Dubaija koji žele da stignu u Šardžu i obratno od sada će moći da putuju i trajektom, a ne samo automobilom, saopštila je Uprava za puteve i saobraćaj.

Nova trajektna linija koja povezuje Dubai i Šardžu saobraćaće 42 puta dnevno, a trajekti će polaziti na svakih pola sata od pet do devet ujutro i od 16 do 20:30 u popodnevnom terminu. Svaki trajekt ima kapacitet od 125 putnika, a vožnja vodenim putem traje oko 35 minuta.

Prvi polazak iz Dubaija zakazan je za 05:15 sati, a poslednji u 20 sati. Iz Šardže prvi polazak planiran je za pet sati ujutro, a poslednji u 19:30.

Zbog blizine metroa i taksi-stanice početna stanica u Dubaiju nalazi se na Al Ghubaibi, a poslednja stanica je Akvarijum Marina. Šatl autobusi koji saobraćaju do Akvarijum Marine za sada polaze sa Korniša, a uskoro će, prema najavama iz RTA, pokrivati i druge delove Šardže, kako bi putnicima bilo omogućeno da što lakše stignu do Akvarijum Marine i opredele se za korišćenje trajekta.

Cena karte u takozvanoj srebrnoj klasi košta 15 AED, a u zlatnoj 25 AED. Karte su besplatne za osobe sa invaliditetom i decu mlađu od pet godina. Za sve putnike obezbeđen je besplatan wi-fi.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

PRVI U SVETU: Emirati dobili domen sa jednim slovom

Produženi vikend povodom Kurban-bajrama

Prvi rezultati uvođenja poreza na greh u Abu Dabiju