INFO BIRO

Niko nema što Bosna imade: Ćevapi na frižideru?! Što da ne!

Originalna ideja!

Nekada smo sa putovanja donosili kabaste suvenire koji su samo “skupljali prašinu” – kutije za nakit, maske, izrezbarene drvene posude sa poklopcima, vaze, džezve i šerpice na kojima je pisalo “Pozdrav iz Vrnjačke banje/Sutomora/Mostara/Sokobanje/Ohrida...” A onda se neko pametno dosjetio da napravi magnete koji imaju istu namjenu.

  

  

Bosanci su otišli korak dalje i osmislili brend “Da valja” koji radi na odavanju počasti klopi koja je podigla generacije, a istovremeno i na popularizaciji i promociji za buduće naraštaje. Oni ručno izrađuju unikatne magnetiće minijaturne veličine na kojima se nalaze ćevapi, burek, tulumbice, baklavice, ražnjići...

  

  

Magnetići su, zapravo, trodimenzionalno prikazana tradicionalna bosansko-hercegovačka jela koja su omiljena mnogim Balkancima, ali i istinskim hedonistima širom svijeta. Sama fraza “Da valja” potiče iz sarajevskog slenga kojom se želi naglasiti kvalitet ili dobro urađen posao.

  

Ideja “Da valja” magnetića je da budu podsjetnik na dobru hranu i dobre trenutke. Koji magnetić biste izabrali za svoj frižider? Podijelite sa nama kroz komentare!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Top 10 dokaza da je Dubai postao vaša druga kuća

Novi rekord u Dubaiju: Najveća slagalica na svetu (FOTO)

Makedonija – zemlja prirodnih lepota, muzike i gostoprimstva