INFO BIRO

Ne znate šta je Hasantak, ali ćete ga odmah zavoleti

Rešenje velikog problema!

Požari koji su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) poslednjih godina veoma česti ubuduće će biti rešavani brže i efikasnije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova UAE pokrenulo je implementiranje projekta “Hasantak” za smart praćenje, upozoravanje i kontrolu vanrednih situacija. Reč je o najvećem integrisanom sistemu u regionu koji primarno prati situacije u vezi sa požarima i bezbednošću građana, a koji će biti realizovan putem javno-privatnog partnerstva.

U okviru projekta biće korišćeni najnoviji tipovi opreme za nadzor; kamere će biti povezane sa protivpožarnim i sigurnosnim sistemom, čime će biti obezbeđeno da centralizovani sistem odmah detektuje odakle dolazi požarni alarm. Centar za prijem alarma će automatski upozoriti vatrogasce na koju lokaciju bi trebalo da odu i da intervenišu.

Kako je najavljeno, ovim sistemom će biti obuhvaćeno više od 150.000 objekata, a prve zgrade će biti pokrivene “Hasantakom” već u prvom kvartalu 2018. godine.

Do sada, od trenutka prijavljivanja požara do izlaska vatrogasaca na teren bilo je potrebno u proseku 13 minuta. Implementiranjem smart sistema to vreme će biti skraćeno na svega dva minuta.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Promenada u Šardži: Nova luksuzna destinacija za turiste

Hedonizam među oblacima: Let koji vredi svaki cent (VIDEO)

Priče iz pustinje: Život po drugačijim pravilima (VIDEO)