INFO BIRO

Najskuplja registarska tablica u Dubaiju plaćena je...

Indijski biznismen koji živi u Emiratima pobedio je na aukciji RTA i investirao enormnu sumu da bi provozao rols-rojsa na čijim tablicama stoji broj pet

Balvinder Sahani, poznat kao Abu Sabah, vlasnik kompanije RSG International, ponosni je pobednik aukcije koju je proteklog vikenda organizovala RTA u Dubaiju. Za registarsku tablicu sa brojem pet izdvojio je čak 33 miliona dirhama (nešto više od osam miliona evra)!

Početna cena tablice sa "srećnim brojem" bila je 20 miliona dirhama.

- Volim da skupljam jedinstvene tablice - rekao je Sahani po završetku aukcije. - Već sam kupio deset tablica; prošle godine kupio sam broj devet za 25 miliona dirhama, a pošto mnogo volim i broj pet, odlučio sam da opet učestvujem na aukciji i priuštim sebi i tablicu sa tim brojem za jedan od rols-rojseva koji imam.

Na aukciji je učestvovalo više od 300 ponuđača, koji su kupovali 80 jedinstvenih registraskih tablica u rasponu od jedne do pet cifara.

U junu ove godine biznismen iz Emirata kupio je registarsku tablicu sa brojem jedan za 18 miliona dirhama u Šarži.

Najskuplja jedinstvena registarska tablica u Emiratima, takođe sa brojem jedan, plaćena je 52,2 miliona dirhama 2008. godine, a nalazi se u vlasništvu biznismena Saeda al Kourija koji živi u Abu Dabiju.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Dobili ste otkaz? Saznajte koja su vaša prava!

Imate diplomu, a nemate posao? Dođite u Dubai! (VIDEO)

Rock domaćica u Dubaiju: Za vas svira "Wessela mashina"! (VIDEO)