INFO BIRO

KUHINJE SVETA: Festival koji spaja ukuse i narode (FOTO)

Gastronomija na nov način

Hotel “Royal Inn” u Beogradu 21. aprila biće domaćin “Kuhinje sveta”, jedinstvenog festivala nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica. Na jednom mestu okupiće se ambasade, proizvođači semena, organskih proizvoda, začina, meda, kao i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane.

- Izbor, priprema i čuvanje hrane veoma su važni za naše zdravlje, zbog toga je festival „Kuhinje sveta“ novi projekat pokrenut u okviru tradicionalnog Beogradskog festivala zdravlja – rekla je predsednica Beogradskog festivala zdravlja dr Mirjana Mićović.

Nacionalna jela, način spremanja hrane, kao i namirnice koje se koriste za najpoznatije recepte, predstavljaju svojevrsne brendove svake zemlje. Zbog toga je festival idealna prilika za ambasade u Srbiji da predstave važan deo nacionalne kulture, život i istoriju gastronomije svoje zemlje.

Na festivalu “Kuhinje sveta” poznati kuvari spremaće slatka i slana jela i napitke koji najbolje oslikavaju njihovu zemlju. “Kuhinje sveta” je festival koji budi sva čula, ukuse i želje. Tu se jede, uživa i informiše i razvijaju zdravije navike. Recepti se dele i šeruju na društvenim mrežama širom sveta.

  

  

Isceljivanje, zavođenje i dugovečnost

Na festivalu “Kuhinje sveta” predstaviće se nekoliko poznatih ličnosti kojima je hrana postala pasija - poznati blogeri, glumci, novinari i autori emisija o kulinarstvu, blogova, knjiga recepata i kolumni u novinama.

Doktorka Maja Volk, profesorka dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, poznata je i po zdravom načinu života i ishrane. Maja je autorka emisije „Sirov život“ i nekoliko knjiga recepata o sirovoj veganskoj hrani, a na festivalu će govoriti o isceljujućim svojstvima sirove hrane.

Katarina Samardžić, autorka emisije na TV Kitchen „Caty the Cook“, održaće inspirativnu radionicu zanimljivog naziva „Zavodljiva kuhinja“.

Temom „505 za dug život“, na polusatnoj radionici, predstaviće se dr Saša Plećević, anesteziolog i promoter zdravog načina života, poznatiji kao Doktor Feelgood.

Sva predavanja i radionice su besplatni, kao i ulaz na festival “Kuhinje sveta”!

Detaljnije informacije pogledajte OVDE

BIRO

Foto: Kreativna industrija, Pixabay


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Torta od MILION $ na Sajmu venčanja u Dubaiju

Top 10 jela koja morate da probate ako se nalazite u Kataru

Na kafi sa Nemanjom Lukovićem: Gastro čarolije među oblacima (VIDEO)