INFO BIRO

Kuća srpske privrede na sajmu EXPO 2020 Dubai

- Tim Privredne komore Srbije je 24 sata na raspolaganju privrednicima kako bi došli do novih poslova - najavio je predsednik PKS Marko Čadež

Poslovni centar Srbije (Serbia Business Hub Dubai) na svetskoj izložbi „EXPO 2020 Dubai“ drugog dana od početka manifestacije svečano je otvorio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS).

Otvanaju su prisustvovali predsednike Srbije Aleksandar Vučić, visoki zvaničnici UAE, kao i predstavnici srpskih i međunarodnih kompanija, instituta i organizacija.

Čadež je poručio da je poslovni centar „dom srpske privrede u Dubaiju“ tokom trajanja najveće svetske manifestacije i pozvao mala i srednja preduzeća da učestvuju na „EXPO 2020 Dubai“.

 - Sledećih šest meseci ovde će boraviti više od 1.000 kompanija iz Srbije - najavio je Čadež.

- Tim Privredne komore Srbije je 24 sata na raspolaganju privrednicima kako bi došli do novih poslova.

Predsednik PKS je ukazao da nema puno zemalja koje imaju ovako logistički i tehnički opremljen poslovni hab za svoje privrednike, koji je besplatan za korišćenje, kao i čarter letovi i organizacija prezentacija i poslovnih sastanaka sa potencijalnim partnerima u Dubaiju.

- Nije EXPO 2020 Dubai samo za velike. EXPO 2020 Dubai je za sve. Dođite, mi ćemo vam pomoći da napravite posao - poručio je Čadež.

Na Svetsku izložbu drugog dana po otvaranju doputovalo je prvih stotinu privrednika i predstavnika instituta i organizacija iz Srbije, pred kojima su važni sastanci sa kompanijama iz celog sveta, Švajcarske, Luksemburga, Slovenije, Amerike, Emirata...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je formiranje Biznis haba i istakao da je važna logistička podrška koju će privrednici dobiti kako bi sklapali nove poslovne i prijateljske veze, a u cilju jačanja srpske privrede.

Kalifa Al Zafin, predsedavajući Slobodne zone Dubai South uručio je predsedniku PKS sertifikat za rad srpskog Biznis haba.

Privrednici će u srpskom multifunkcionalnom poslovnom prostoru od 500 kvadratnih metara imati kompletnu tehničku, logističku i komunikacionu podršku tokom učešća na najvećoj sajamskoj izložbi na svetu. Prostor i usluge biznis haba biće besplatni za privrednike iz Srbije, kao i za kompanije naših ljudi koji žive i rade u UAE i Zalivu.

U poslovnom sedištu srpske privrede tokom Izložbe održavaće se kompanijske i sektorske prezentacije, investicioni forumi, paneli, B2B razgovori...

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Otvaranje paviljona Srbije na EXPO 2020 Dubai

Srbija stvara ideje: Putovanje dugo 7.000 godina

Kovačević: Srbija se na inovativni način predstavlja svetu