BIRO PRIČE

Otvaranje paviljona Srbije na EXPO 2020 Dubai

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas srpski paviljon na najvećoj svetskoj manifestaciji EXPO 2020 Dubai

U okviru najvećeg sajma na planeti EXPO 2020 Dubai Srbija je danas predstavila velelepni paviljon na više od 2.000 kvadrata u najpoznatijem emiratu.

Paviljon je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Velika je čast što Srbija može da se predstavi na najbolji način na ovoj svetskoj izložbi, i pokaže da i naša zemlja, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), želi da buduće generacije budu konkurentne prema svetu - rekao je Vučić.

On je pohvalio odnose sa UAE, ističući da su dve zemlje povezane partnerskim odnosom, koji se oslikava i u izgradnji fabrike vakcina u Srbiji. On je, takođe, istakao da zajednički projekti doprinose razvoju Srbije i daju podsticaj našoj ekonomiji.

Bilateralni odnosi Srbije i UAE su, ocenio je predsednik Srbije, na istorijskom maksimumu.

- Posebno sam zadovoljan i što Srbija može u saradnji sa UAE da razvija projekat Beograd na vodi - podsetio je predsednik Srbije.

On je izrazio zadovoljstvo što se EXPO 2020 Dubai održava upravo u Dubaiju, na 50-godišnjicu države UAE.

- Događaji kao ovaj su odlična mogućnost za promociju naše ekonomske saradnje. Ekonomsko blagostanje je preduslov za napredak - podvukao je Vučić.

Poručio je, takođe, da je Srbija zainteresovana za globalnu trgovinu, što je, kako je rekao, jedan od naših najvažnijih prioriteta, zbog čega se trudimo da razvijemo i ostale privredne sektore.

- Zato Srbija i učestvuje na EXPO 2020 Dubai i naše prisustvo u Dubaiju smatra veoma značajnim. Važni su nam ''start ap'' centri. Srbija želi da napreduje u inovacijama i oblasti digitalizcije, kao i da sarađuje sa svima, jer je to jedini način da se zajedički razvijamo i smanjimo političke tenzije - pojasnio je predsednik Srbije.

On je dodao da su skupovi poput svetske izložbe u Dubaiju važni, jer pružaju mogućnost da se vidi nešto drugačije.

- Ovo je prilika da se spojimo sa drugim državama i nacijama, da napredujemo u inovacijama.Srbija je zahvalna što može da predstavi sebe i svoje poduhvate. Srbija će u Dubaiju uz pomoć virutalne realnosti predstaviti sve što nudi: i Nikolu Teslu, i Milutina Milankovića, pokazaćemo kako izgleda Lepenski vir, naša kultura, religija... Predstavićemo različite ekonomske sektore, sadržaje, tehnološke inovacije... Naša želja je da pozicioniramo Srbiju na listu najmoćnijih zemalja u inovacijama - istakao je Vučić i prisutnima poželeo dobrodošlicu u paviljon Srbije.

On je, takođe, najavio, da će Beograd na vodi za Novu godinu izgledati spektakularno. Po otvaranju srpskog paviljona u Dubaiju, predsednik Srbije je novinarima rekao da će Beograd na vodi moći samo da se poredi sa Dubaijem.

- Videćete kako će da izgleda Beograd na vodi za Novu godinu. Izgledaće spektakularno i moći će samo da se poredi sa Dubaijem, kako će da bude osvetljen - najavio je Vučić.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče

Svečano otvoren EXPO Dubai 2020: UAE su dom celog sveta

Srbija stvara ideje: Putovanje dugo 7.000 godina

Relaksiranje mera u javnom prevozu u Dubaiju

;