INFO BIRO

Humanitarna akcija: Borba za Filipov korak

Teška sudbina dečaka iz Paraćina

Filip Miladinović (12) živi u Paraćinu i ide u šesti razred OŠ “Radoje Domanović”. Njegov život razlikuje se od života njegovih vršnjaka i drugara iz škole – Filip ima cerebralnu paralizu i prikovan je za invalidska kolica.

Sa majkom Anom živi u domu koji im je na privremeno korišćenje dodelila lokalna vlast. U njihova četiri zida nema struje, nameštaj je star i pohaban... Ipak, ono o čemu dečak mašta su nova kolica kako bi mogao lakše da stigne do škole i natrag.

Deca iz njegovog VI3 organizovala su niz akcija za prikupljanje pomoći, a nisu izostale ni humantarne sportske utakmice na kojima su ljudi velikog srca izdvajali novac kako bi Filip što pre dobio nova kolica. Inicijativu za prikupljanje pomoći pokrenula je njegova drugarica iz odeljenja Dunja Marković, koja je predložila razrednoj Ankici Stevanović da prodaju crteže i kolače. Naravno, podrška nije izostala, ali do sada prikupljeni novac nije dovoljan da Fića, kako ga drugari zovu, dobije električna kolica.

Fićini drugari imaju velike snove - da njihov drug jednog dana ne samo prohoda, već i da zaigra fudbal. Za ostvarenje njihovog sna potrebno je mnogo novca, kao i potvrda svetskih stručnjaka da će operacija biti moguća i da će dati očekivane rezultate. Do tada, oni pomažu onako kako sami znaju i mogu - organizovanjem akcija, toplom rečju, podrškom... Ne dozvolimo da u ovoj velikoj ljudskoj borbi ostanu sami.

Ukoliko ste u mogućnosti, priključite se ovoj humanitarnoj akciji i pomozite Filipu.

Broj računa je IBAN RS 35330593020210002986, sa naznakom: Humanitarna pomoć za Filipa Miladinovića

U Credit Agricole banci otvoren je žiro račun gde svi koji žele da pomognu Filipu mogu da uplate dobrovoljni prilog sa naznakom - za pomoć Filipu Miladinoviću. Broj žiro računa je 330-5900103737523-77 (Credit Agricole bank).

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Zlatni prsti srpske učiteljice: Remek-dela od salveta (FOTO)

FOTO-PRIČA: Top 12 razloga da ODMAH posetite Srbiju

Baka koju ćete zavoleti kao da je vaša! (FOTO+VIDEO)