INFO BIRO

Gulfood: Ugovoren izvoz hrane iz Srbije za dva miliona €

Uspešan nastup srpskih privrednika na sajmu u Dubaiju

Kompanije iz Srbije koje su prvi put, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), predstavile svoju ponudu na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „Gulfood“ u Dubaiju, dogovorile su izvozne poslove vredne više od dva miliona evra, saopšteno je iz PKS.

Predstavnici srpskih firmi održali su više od 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

Nacionalni štand Srbije bio je veoma posećen, a najveće interesovanje za uvoz hrane iz Srbije pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Najrobija, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine i Južne Koreje.

PKS i RAS od 18. do 22. februara 2018. godine prvi put su organizovale nastup 10 domaćih kompanija na Međunarodnom sajmu prehrambenih proizvoda „Gulfood“ u Dubaiju. U jednoj od glavih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, svoju ponudu predstavili su Yumis - Niš, Jaffa - Crvenka, Bahus - Paraćin, Agranela - Valjevo, Agropartner - Lučani, ITN Group i Master fruits - Beograd, PIK Bečej - Bečej, Basket Zdravija Hrana Made By Hand - Golubinci. Osim izlagača, PKS je organizovala posetu Sajmu i za šest domaćih kompanija: Frueko, Sensa, ML fruit farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom.

Privrednici iz Srbije posetili su Privrednu komoru Dubaija i upoznali se sa uslovima poslovanja u tom emiratu, posebno u oblasti sektora hrane i pića. Takođe, održali su i bilateralne sastanke sa vodećim distributerima i maloprodajnim lancima u UAE, kao što su LuLu, Choithrams i Al Maya.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Rekordi: Najveće čokoladno uskršnje jaje u Dubaiju (FOTO)

Priče iz pustinje: Vinorel umetnice iz Srbije očarao šeike (VIDEO)

FOTO-PRIČA: Top 12 razloga da ODMAH posetite Srbiju