BIRO PRIČE

Rekordi: Najveće čokoladno uskršnje jaje u Dubaiju (FOTO)

Ako vam je pao šećer...

U centralnom atrijumu hotela “Fairmont Dubai” izloženo je ogromno uskršnje jaje od čokolade i fondana. Njegova težina iznosi 200 kilograma (računajući i 80 kilograma crne čokolade sa 55% kakao-praha), visoko je dva i po metra i ima više od 436.000 kalorija.

Tim stručnjaka, predvođen Romainom Kastetom iz “Fairmont Dubai” hotela, vredno je radio pune četiri sedmice kako bi napravio ovu slatku atrakciju.

- Veoma smo ponosni što smo završili ovaj spektakularni projekat – izjavio je Kastet. – Posao nije bio nimalo lak, pre svega zbog gabarita jajeta, ali je ono definitivno nešto najlepše što su gosti našeg hotela imali prilike da vide u atrijumu.

Poslastica će biti izložena sve do 8. aprila.

  

  

Ako ste pomislili da je ovo najveće čokoladno uskršnje jaje na svetu – pogrešili ste! Poslastica koja je dobila sertifikat Ginisove komisije napravljena je 2012. godine u Argentini. Najveće čokoladno uskršnje jaje na svetu je teško više od četiri tone, visoko osam i po metara, a široko pet metara. Napravili su ga poslastičari iz 27 radionica za izradu kolača i torti, a izrada je trajala dve nedelje.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Torta od MILION $ na Sajmu venčanja u Dubaiju

Nova atrakcija u gradu rekorda: Cvetni Miki Maus (VIDEO)

Podcast Naš Biro: Kako je Zeka za 10 minuta zaradio 50.000 €


;