INFO BIRO

Gastronomski praznik u Beogradu: Vikend najbolje hrane sveta

Upoznajte nacionalne kuhinje Srbije, Makedonije, Egipta, Irana, Austrije, Grčke, Pakistana, Palestine, Švedske...

U “Kombank dvorani” u Beogradu 9 i 10. marta 2019. biće održano treće izdanje “Kuhinja sveta”, jedinstvenog međunarodnog festivala gastronomije koji okuplja više od 50 samostalnih izlagača iz celog sveta, privredne komore, gradove, udruženja, male i velike proizvođače hrane, pića i opreme za proizvodnju i serviranje hrane.

Na festivalu će, preko ambasada ili proizvođača hrane, biti predstavljene nacionalne kuhinje Austrije, Grčke, Egipta, Irana, Makedonije, Pakistana, Palestine, Srbije, Švedske i drugih zemalja sveta.

Svi ljubitelji slasnih zalogaja imaće priliku da degustiraju delikatese koje do sada nisu imali priliku da probaju. Ujedno, s obzirom na to da je festival prodajnog karaktera, posetioci će moći da kupe ulja, začine, vina, rakije, masline, organske proizvode, grčki feta sir, slatkiše, džemove, šampinjone u vinu, namaze, sokove, guščju paštetu, proizvode od prepeličjih jaja, med sa zlatnim česticama, voćem i biljnim dodacima i mnoge druge đakonije iz celog sveta.

  

  

Kulinari, kuvari i pasionirani ljubitelji ukusnih obroka na festivalu će moći da da pazare i aparate, opremu i kuhinjske elemente za pripremu i serviranje hrane.

Privrednici i poljoprivrednici koje interesuje povezivanje sa stranim partnerima i kako da konkurišu za fondove Evropske unije, dobiće odgovor na ova i mnoga druga pitanja na predavanju Marka Kovačevića, rukovodioca centra za EU integracije Privredne komore Srbije (PKS). Predavanje koje će biti održano prvog dana festivala organizovano je uz podršku PKS i Evropske mreže preduzetnika.

Stručnu javnost i vinare obradovaće predavanje koje organizuje Privredna komora Vojvodine "Savremeni trendovi u proizvodnji vina - kako do inostranog tržišta?", koje će takođe biti upriličeno 9. marta, a održaće ga Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede i prof. dr Branislav Vlahović.

  

  

Tokom dva dana festivala, u saradnji s Kombank dvoranom biće organizovana i revija filmova – “Knedlica”, “Džulijet”, “Šta smo još Bogu zgrešili” i “Svi znaju”, a cena ulaznica biće snižene na 300 dinara.

Ulaz na festival je besplatan. Redakcija Našeg Biroa poziva sve koji su zainteresovani da dođu na “Kuhinje sveta” i na jednom mestu upoznaju specifičnosti tradicionalnih kuhinja i ujedno isprobaju specijalitete sa svih meridijana.

BIRO

Foto: Željko Sinobad za “Kuhinje sveta


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Zvezde srpske trpeze na najvećem svetskom sajmu hrane

BIRO VODIČ za turiste: Najbolji kafići i restorani u Dubaiju

Priznanje za ponos: Srbija – najlepša zemlja Evrope (VIDEO)