BIRO PRIČE

Zvezde srpske trpeze na sajmu hrane u Dubaiju

Na Gulfud sajmu ovog meseca u Dubaiju svoje proizvode tradicionalno će predstaviti izlagači iz Srbije

Gulfud, najveći svetski sajam hrane, pića i ugostiteljstva, biće održan od 17. do 21. februara u Dubaiju. Među 5.000 izlagača iz 186 zemalja sveta Srbija će i ove godine imati svoje predstavnike – 13 kompanija koje će se pojaviti u svojstvu izlagača i šest kompanija koje imaju status posetilaca.

  

U Šeik Said Hali na štandu S-E16 svoje proizvode izložiće „Zdravo organic“, „Master fruits“, „PIK Bečej“, „Bahus“, „PIK Južni Banat“, „ITN Group“, „PIP Novi Sad“, „Nektar“, „Benlian food“, „Mundorama“, „Bernstein doo“, „Damar confit“ i sirana Jovanović.

Posetioci Gulfuda moći će da se upoznaju sa širokim asortimanom proizvoda iz Srbije – od „Na eks“ sokova i sokića-cokića (za najmlađe), preko pirinčanih i kukuruznih pločica, pirinčane kaše, džemova očaravajućeg ukusa „Poljubac prirode“, energetskih napitaka, svežih srpskih tartufa i proizvoda od tartufa, do ajvara, voća, povrća, nadaleko čuvenih „Life“ sokova, tortilja i vrhunskih sireva.

  

Takođe, u svojstvu posetilaca na Gulfudu će se pojaviti srpske kompanije „The Truffles CO. ltd“, „Tisacoop LTD“, „BMD“, „Agranela“, „Agropartner“ i „Mirotin Tisa“.

  

Delegacija proizvođača iz Srbije i ove godine, kao i 2018, dolazi u Dubai u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije. Prošlogodišnji nastup na Gulfudu bio je uspešan – dogovoreni su izvozni poslovi vredni više od dva miliona evra, a predstavnici srpskih firmi održali su više od 430 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz UAE, drugih zemalja Bliskog istoka i ostalih država zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije. Najveće interesovanje za naše proizvode pokazali su potencijalni partneri iz Dubaija, Omana, Katara, Rusije, Kanade, Najrobija, Indije, Egipta, Saudijske Arabije, Bahreina, Kine i Južne Koreje.

S obzirom na to da Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda, od čega 50 odsto ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku, ulazak na tržište UAE predstavlja dugoročno obezbeđivanje poslovanja svim proizvođačima hrane i pića iz sveta.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Priznanje za ponos: Srbija – najlepša zemlja Evrope (VIDEO)

Umetnici iz ex-Yu na slikarskoj koloniji u Abu Dabiju (FOTO)

Za nevericu: Šta se sve promenilo u Dubaiju za osam meseci?


;