INFO BIRO

FOTO-PRIČA: Na Limskoj regati i učesnici iz UAE

Manifestacija Limska regata osnovana je pre više od dve decenije i iz godine u godinu okuplja sve veći broj zaljubljenika u prirodu

Svakog proleća na reci Lim u Prijepolju održava se manifestacija „Limska regata“, koja tradicionalno duže od 20 godina okuplja najveće zaljubljenike u adrenalinske sportove iz Srbije i drugih zemalja.

Ove godine prvi put su na Limskoj regati učestvovali i gosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su doživeli nezaboravno iskustvo na vodi i uživali u prirodnim lepotama Srbije.

Kanjon reke dugačke oko 200 kilometara koja prolazi kroz tri države urezan je u visoke strme stene obrasle gustim četinarima, što splavarenju daje posebnu čar, piše Telegraf.rs

Lim je u nekim delovima miran, tajanstven i tih, idealan za laganu vožnju bez uzbuđenja i opasnosti, a u nekim neobuzdan i opasan, pokazujući svoju divlju i neukrotivu ćud.

U oba slučaja doživljaj je neprocenjiv, pre svega zbog prirode koja u ovom delu Srbije nimalo nije štedela na raznovrsnosti i lepoti. Pored reke koja se koloritno preliva od bisernobele do smaragdnozelene boje, sa klisure se ponegde slivaju veličanstveni vodopadi čiji se huk spaja sa grmljavinom Lima.

Ogromni talasi, stene, brzaci, podvodne zamke i hridi rezervisani su samo za najiskusnije raftere spremne da se upuste u šestu klasu vožnje rekom koja ne oprašta ni najmanju grešku.

Stene obrasle bujnim zelenilom u pojedinim delovima toka reke toliko su blizu jedne drugima da gotovo zatvaraju pogled ka nebu, da bi se već nekoliko desetina metara nizvodno povukle pred snagom Lima, otvarajući pogled ka oblacima.

Naš BIRO

Foto: Ivan Strahinić


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

MEGAPROJEKAT: Dubai dobija novi najviši hotel na svetu

FLYDUBAI uvodi 30 letova dnevno za Dohu u vreme SP u fudbalu

FOTO-PRIČA: Vrelo Mlave - egzotika u srcu Homolja