BIRO PRIČE

MEGAPROJEKAT: Dubai dobija novi najviši hotel na svetu

Novi hotel, čije se otvaranje očekuje početkom 2024. godine, imaće više od 1.000 soba i apartmana, kao i vrhunske sadržaje, poput prepoznatljive terase na krovu sa takozvanim beskonačnim bazenom i barom

Izgradnja Ciel tornja u Dubaiju, koji bi trebalo da bude najviši samostalni hotel na svetu sa 365 metara — stigla je do polovine, kažu u "The First Group".

Radovi na megaprojektu u Dubai Marini trebalo bi da budu završeni u četvrtom kvartalu 2023. godine, a otvaranje hotela najavljeno je za prvu polovinu 2024. godine. Kad bude završen, toranj će nadmašiti 356 metara visok "Gevora hotel" u Dubaiju, koji je trenutno najviši hotel na svetu. Dizajnirala ga je arhitektonska kompanija NORR, a gradi ga glavni razvojni partner "The First Group". Za temelj nebodera utrošeno je 12.000 kubnih metara betona i 3.000 tona čelika.

- "Ciel" je značajan razvoj Dubaija i ne samo da će poboljšati njegov status jedne od najvećih svetskih destinacija za turizam i poslovna putovanja, već će postaviti novi standard za vrhunski smeštaj na onome što je prepoznato kao jedno od najdinamičnijih i najkonkurentnijih hotelskih tržišta na planeti - kaže Rob Berns, izvršni direktor "The First Group".

Industrija ugostiteljstva i turizma Dubaija nastavlja da se oporavlja od pandemije korona virusa. U Dubaiju je bilo 7,28 miliona gostiju iz celog sveta između januara i decembra prošle godine, što je 32 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je kancelarija za medije Dubaija u februaru, pozivajući se na podatke Odeljenja za privredu i turizam Dubaija.

"Ciel" toranj će, prema najavama, imati više od 1.000 soba i apartmana, kao i vrhunske sadržaje, kao što su Ciel Opservatory & Lounge na 81. spratu i prepoznatljivu "Sky Terrace" na krovu sa takozvanim beskonačnim bazenom i barom.

Ključna karakteristika hotela biće atrijum od 300 metara sa vertikalno postavljenim uređenim terasama koje će se prostirati na 82 sprata zgrade. Hotel "Gevora" proglašen je najvišim hotelom na svetu kada je otvoren 2018. godine, nadmašivši "JV Marriott Marquis Dubai", udaljen manje od četiri kilometra, za samo šest metara.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai aerodrom: Top 12 fotografija za istoriju i ponos

EMIRATES traži kabinsko osoblje: Prilika za posao iz snova

Dubai - najbolja svetska destinacija za odmor na obali mora


;