BIRO PRIČE

Dubai - najbolja svetska destinacija za odmor na obali mora

Prestižna nagrada za najpopularniji grad - emirat

U istraživanju "Compare the Market", Dubai je proglašen za najbolji priobalni grad na svetu.

Emirat nebodera je "savršena kombinacija grada i plaže", prema oceni web stranice za poređenje cena.

Dom luksuznih odmarališta, luksuznih šopinga, luksuznih restorana i delova netaknute obale, grad je dobio 8,13 od maksimalnih 10 bodova u istraživanju.

Dubai je zauzeo prvo mesto po prosečnim godišnjim temperaturama, koje se kreću oko blagih 27 stepeni, iako su istraživači primetili da „na samom vrhuncu leta može biti čak i prevruće“. Super niska prosečna godišnja količina padavina od manje od 160 milimetara takođe znači da putnici koji posećuju Dubai verovatno neće imati prilike da pokisnu tokom godišnjeg odmora.

Drugo mesto za najbolji priobalni grad na svetu dele hrvatski Dubrovnik i španska Valensija.

Grad na Jadranu, u kom su snimani kadrovi "Igre prestola", našao se pri vrhu liste zbog atrakcija koje bi turisti trebalo da posete, ali i zbog najvećeg broja restorana na 100.000 ljudi.

Treći po veličini grad u Španiji postigao je visoke rezultate na svim nivoima kao mesto koje je bezbedno za posetu i koje ima nisku prosečnu godišnju količinu padavina.

Top lista najboljih primorskih gradova na svetu 

1. Dubai 

2. Dubrovnik i Valensija

3. Alicante 

4. Palma de Majorka 

5. Hong Kong 

6. Honolulu 

7. Barselona 

8. Funchal 

9. Limasol 

Istraživači kompanije "Compare the Market" analizirali su 35 primorskih gradova širom sveta koristeći TripAdvisor ocene, Instagram hashtagove, vremenske izveštaje i bezbednosno rangiranje sa platforme podataka za masovnu upotrebu Numbeo.

Sa ukupnom ocenom 4,5 od sedam, Emirati su takođe bili najviše rangirani na svetu po vrhunskim aerodromima i vazdušnom saobraćaju. UAE su visoko ocenili svoje pametne usluge i reputaciju bezbednog mesta za posete turista.

Pored toga što je vodeći na rang listi Mena, UAE su rangirani na 25. mestu u svetu, što je za jedno mesto naviše u poređenju sa ekvivalentnom studijom iz 2019.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

FLYDUBAI uvodi 30 letova dnevno za Dohu u vreme SP u fudbalu

EMIRATES traži kabinsko osoblje: Prilika za posao iz snova

FOTO-PRIČA: Sombor je najzeleniji grad u Srbiji


;