INFO BIRO

FOTO-PRIČA: Donacija Ambasade Emirata pančevačkoj bolnici

Vredan poklon u godini dobročinstva

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, Njegova Ekselencija Džuma Rašid Al Daheri uručio je Opštoj bolnici u Pančevu donaciju u vidu neophodnih medicinskih aparata za interno odeljenje - holter monitor i dve infuzione pumpe, piše portal Pančevo moj kraj.

- Ova 2017. godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima proglašena je za godinu dobročinstva, a donacije koje su dodeljene pančevačkoj bolnici su upravo deo tog programa - izjavio je ambasador prilikom posete bolnici. - Veoma sam radostan što sam u Pančevu u vašoj bolnici kako bismo uručili ove aparate koji će vam, nadam se, biti od velike koristi. Naša zemlja ima dobre odnose sa Srbijom, iskrene, bratske i prijateljske započete s ljubavlju i poštovanjem. Spremni smo i želimo da i dalje pomažemo Srbiji i da stignemo do što više zdravstvenih centara i bolnica. Nadam se da će vam ova donacija pomoći i da ćete je iskoristiti na pravi način. Uvek ćemo biti uz vas i činiti dobra dela na dobrobit svih vaših građana.

  

  

Dr Dražen Jelača, zamenik direktora Bolnice za hirurška pitanja zahvalio je na donaciji za koju je zaslužan upravo ambasador.

Dr Radmila Jevtović, načelnica Internog odeljenja Opšte bolnice istakla je da je svaka donacija važna, a da je ova zdravstvena ustanova konkurisala u Ambasadi Emirata za dobijanje donacije iz Fonda namenjenog zdravstvenim ustanovama:
- Naši donatori su odvojili sredstva za donaciju i obezbedili nam Šilerov holter monitor i dve Braun infuzione pumpe. To su aparati visokog kvaliteta. Infuzione pumpe omogućavaju da se na jedan adekvatan način dozira terapija lekova koje idu venom. Holter monitoring služi za praćenje ritma i aritmije kod pacijenata. Aparata nikad dovoljno, uvek nam fale, tako da je ova pomoć sigurno za nas značajna. Značajno je i to da su aparati veoma kvalitetni i to podrazumeva da će i dugo trajati.

Donirani medicinski aparati biće smešteni na Internom odeljenju Opšte bolnice u Pančevu gde se leči najveći broj teško obolelih pacijenata s teritorije celog Južnog Banata.

BIRO/Pančevo moj kraj

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Šeik Muhamed spasava žene bicikliste u pustinji

Zamena vozačke dozvole u Dubaiju: Pet lepih iznenađenja

PRIČA NEDELJE: Kampovanje u Srbiji - raspust za pamćenje