BIRO PRIČE

FOTO-PRIČA: Šeik Muhamed spasava žene bicikliste u pustinji

Dokaz da dobrota i ljubaznost nisu zaboravljene kategorije

Zamislite da se nađete duboko u pustinji, okruženi samo nepreglednim prostranstvom peščanih dina, usred noći, bez mogućnosti da bilo koga pozovete i potražite pomoć, a onda se pojavi ni manje ni više nego šeik i izvuče vas iz nelagodne situacije!

Upravo to se dogodilo ženama biciklistima koje su krenule u vožnju koja je, kako su nameravale, trebalo da bude dugačka 50 kilometara. Iako je početak ove biciklističke avanture obećavao lepu uspomenu, pogotovo kada su biciklima ušle 10 kilometara u pustinju u blizini Al Kudre, u jednom trenutku sve je pošlo po zlu...

Već je pao mrak, kad je jedna rekreativka videla da ima peh sa lancem na biciklu. Sve tri su uporno pokušavale da dobiju prodavnicu za iznajmljivanje bicikala, ali tamo niko nije odgovarao na pozive. Baterija na ajfonu praznila se dramatičnom brzinom, žene su ostale bez hrane i vode, i bez mogućnosti da ikoga pozovu u pomoć. Preostalo im je samo da se nadaju da će neko zalutati u ovaj deo pustinje, iako su u dubini duše znale kako su šanse da se tako nešto dogodi - minimalne.

Međutim...

Već su počele da paniče, a onda su ugledale nekoliko muškaraca na biciklovima i farove automobila koji im je dolazio u susret. Mahale su i novopridošlice su stale, pitale ih da li su dobro i dale im flašu vode. Žena koja je imala peh sa biciklom interesovala se da li bi neko mogao da joj pomogne da popravi lanac. Jedan od muškaraca izneo je iz automobila velike reflektore, dok je drugi na biciklu prišao da mu pomogne. Tek tada je usledilo iznenađenje: bio je to šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, vladar Dubaija i potpredsednik i premijer Emirata!

  

  

Posle uspešno rešenog problema sa lancem na biciklu, žene su zahvalile na ukazanoj pomoći i zamolile šeika Muhameda da se fotografiše sa njima. A onda su, još uvek u šoku zbog sreće u nesreći koja ih je zadesila, nastavile vožnju još 40 kilometara kroz pustinju.

Po povratku u grad, poželele su da podele svoje lepo iskustvo sa čitaocima sajta LovInDubai i još jednom zahvale vladaru Dubaija na ljubaznosti i dobroti koju će zauvek pamtiti. 

  

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Druga strana Dubaija: Izleti na koje vredi otići (VIDEO)

Biro vodič: Kako da zamenite srpsku vozačku dozvolu u UAE

Moja priča – Bane Putnik: Bicikl od 10.000 dolara (VIDEO)


;