INFO BIRO

Fantastično: Iz Ćuprije na Milan Expo 2015

Ovo je dokaz velikog rada, upornosti i želje za uspehom.

Foto: Promo

               

Cilj kampanje „Svi putevi vode u Milano“ bio je da se domaća publika upozna sa uspehom talentovanih gudača "Škole za muzičke talente" i projekta El Sistema Srbija.

Talentovani mladi muzičari "Škole za muzičke talente" iz Ćuprije koji su se oktobra prošle godine priključili globalnom inkluzivnom program El Sistema, učestvovali su od 10. do 15. avgusta na letnjem kampu u Ćupriji. Cilj priprema je učešće na velikom koncertu u čuvenoj milanskoj “Skali” i teatru “Arćimboldi” pred pet hiljada slušalaca.

            

Foto: Promo

             

Koncerti su održani 28. i 29. avgusta u okviru sajma “Milan Expo 2015” koji je bio domaćin trećeg okupljanja omladinskog orkestra El Sistema Evropa (SEYO) koji sviraju po venecuelanskom modelu obrazovanja El Sistema. Milanska manifestacija poznata je po tome da, između ostalog, promoviše kulturu kao faktor dijaloga i razumevanja među narodima i afirmiše poštovanje, očuvanje i zaštitu  kulturnih identiteta na dobrobit budućih generacija.

Da bi obezbedili sigurno mesto u “La Skali” mladi muzičari proveli su nedelju dana u letnjem kampu sa muzičkim direktorom, dirigentom Brunom Kampom, sjajnim mladim umetnikom koji je gost Srbije i ćuprijske škole već treći put.

Celu vest pročitajte OVDE

                

A. Tanasković/Telegraf

             


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.      


Preporučene priče:

Slavna prošlost: Dubai fontana odlazi u istoriju (VIDEO)

Dragulj Bliskog istoka: Palestina

Saveti stručnjaka: Kako da trošite manje goriva u vožnji

;