INFO BIRO

EXPO 2020 Dubai: Uspešna promocija naših preduzetnica

Do sada je Svetsku izložbu, uz podršku Vlade Srbije i PKS posetilo više od 800 domaćih privrednika, a do kraja marta ta brojka će premašiti 1.000

- Jačanje ženskog preduzetništva, dobri ekonomski rezultati i u najtežim vremenima pandemije korona virusa, kao i uspešan nastup kompanija iz Srbije na najvećoj Svetskoj izložbi u Dubaiju, rezultat su izuzetne posvećenosti i podrške Vlade Republike Srbije i Privredne komore Srbije (PKS) svakom segmentu privrede i unapređenju poslovnog ambijenta, izjavila je danas u Dubaiju Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Čast je i privilegija biti danas u Biznis habu Srbije, među našim uspešnim preduzetnicama koje su na EXPO 2020 Dubai  predstavile svetu svoje znanje, kreativnost, inovativnost, održale veliki broj sastanaka i promocija, dogovorile nove poslove u inostranstvu i partnerstva - istakla je ministarka koja je postala počasna članica Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije (PKS).

Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo PKS, podseća da se u Dubaiju uspešno predstavilo više od 120 naših preduzetnica, da je žensko preduzetništvo u Srbiji snažan ekonomski resurs i potencijal, i znak vitalnosti cele privrede. 

- PKS je podrška svim aktivnostima naših dama koje vode uspešne biznise, kao i onima koje planiraju da se upuste u preduzetničke vode - kaže Simanić.

- Veliko je zadovoljstvo da je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević takođe podržala naše preduzetnice i što je danas postala član Sekcije za žensko preduzetništvo. U Biznis habu Srbije ugostili smo i uspešne predstavnice biznisa i poslovnih asocijacija Ujedinjenih Arapskih Emirata kao što je predsednica Saveta poslovnih žena Farida Abdula Kamber al Avadi (Farida Abdulla Kamber Al Awadhi) i predsednica i osnivač G100 Harbin Arora (Dr. Harbeen Arora).

Preduzetnice koje su današnjim sastancima završile uspešnu posetu Dubaiju i Svetskoj izložbi zadovoljne su ostvarenim kontaktima i mogućim novim poslovima u UAE, na Bliskom istoku i Aziji.

- Imamo puno poziva na saradnju i mislim da će učešće na izložbi otvoriti vrata tržišta u Dubaiju i šire - istakla je Svetlana Čavić, osnivač kompanije TMV i dodala da očekuje podršku Komore preduzetnicama koje žele da šire poslovanje i na ovim udaljenim tržištima.

Maja Radošević koja već devet godina ima uspešan biznis u Dubaiju u oblasti zdravstva pozvala je sve naše dame da joj se obrate za podršku kako bi se što bolje pozicionirale u UAE.

Naš BIRO

Foto: PKS/Đorđe Krstić


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Preduzetnice iz Srbije pozvane da prošire biznis u UAE

EXPO 2020: Šumadija - nova destinacija za digitalne nomade

Branislava Simanić za BIRO: Kvalitet je na našoj strani