INFO BIRO

Etihad leti za Johanesburg, Kejptaun i Zanzibar

Etihad povećava broj letova između Abu Dabija i destinacija u Africi ove jeseni

Nacionalna avio-kompanija UAE od 25. novembra uvodi nove letove za Johanesburg i Kejptaun. Takođe će pokrenuti direktne letove do popularnog prazničnog ostrva Zanzibar dan kasnije, od 26. novembra.

- Ponosni smo što lansiramo Etihadove najnovije destinacije u Africi i uvereni smo da će naši gosti otkriti da su sva neverovatna mesta divna za posetu - najavio je Toni Daglas, izvršni direktor grupe. 

- Johanesburg je važna ruta na našoj mreži i nudi vitalnu povezanost sa i iz južnoafričkog regiona. Na južnoj obali, Kejptaun je deo sveta koji oduzima dah i ima šta da ponudi najprobirljivijim putnicima. Isto tako, prelepo ostrvo Zanzibar će upotpuniti našu mrežu na Maldivima i Sejšelima, nudeći više izbora za putnike koji žele da uživaju u veličanstvenom Indijskom okeanu.

Letovi Etihada za Južnu Afriku obavljaće se preko veze u Johanesburgu. Letovi će polaziti iz Abu Dabija tri puta nedeljno na osmočasovnom letu do najvećeg grada Južne Afrike.

Za tropski Zanzibar, Etihad će saobraćati utorkom, petkom i nedeljom avionom Erbas A320 sa kabinama ekonomske i poslovne klase. To je kratak šestosatni let od Abu Dabija do međunarodnog aerodroma Abeid Amani Karume na ostrvu Unguja.

Kako bi obeležio pokretanje ruta, Etihad nudi promotivne povratne karte od 995 AED u ekonomskoj klasi i od 3.995 AED u biznis klasi za sve tri destinacije. Ove karte su dostupne na ograničenom broju sedišta, po principu "ko pre devojci, njemu devojka".

Do novembra Etihad kaže da će saobraćati na 70 različitih destinacija u 47 zemalja.

Da li je Južna Afrika otvorena za turizam?

Jeste, a za ulazak u zemlju neophodno je imati negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre dolaska.

Turisti moraju imati elektronske i papirne kopije rezultata ispitivanja. Na aerodromima širom zemlje postoje procesi skrininga, uključujući skenere temperature i dodatne testove na kovid-19 za sve koji pokazuju simptome virusa. Svi putnici će po dolasku morati da popune obrazac zdravstvene izjave.

Zanzibar je takođe otvoren za putovanja. Arhipelag dočekuje turiste koji su imali negativan PCR test u roku od 96 sati od dolaska. Oni koji dolaze iz zemalja sa najvećim brojem slučajeva kovida-19 će možda morati da prođu brzi test po dolasku, po ceni od 25 dolara. Svi putnici koji dolaze takođe moraju da popune formular za nadzor pre dolaska na Zanzibar.

Ni Južna Afrika ni Zanzibar nisu na zelenoj listi za dolazak u Abu Dabi, međutim vakcinisani putnici koji lete u UAE više ne moraju da budu u karantinu kada lete sa bilo koje destinacije.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

VODIČ ZA AIN DUBAI: Sve što bi trebalo da znate o novoj atrakciji u UAE

Putujete u Oman iz UAE: Kompletan vodič na jednom mestu

Top 15 paviljona za decu na sajmu EXPO 2020 Dubai