INFO BIRO

Dubai Ride najavljen za 5. novembar

Biciklisti će moći da biraju između dve rute, dužine od 14 kilometara ili porodične rute dužine 4 kilometra

Jedan od najznačajnijih fitnes izazova - Dubai Ride, najavljen je za 5. novembar, a održaće se na magistrali Šeika Zajeda Rouda. Kako je rečeno, biciklisti koji će učestvovati moći će da biraju između dve rute, dužine od 14 kilometara ili porodične rute dužine 4 kilometra. 

Organizatori ove manifestacije, iz kopmpanije DP World, kažu da je Dubai Ride događaj namenjen biciklistima svih sposobnosti i iskustava, sa opcijama za početnike, iskusne amatere i profesionalce. 

Glavna ruta (dužine 14 km) za starije od 10 godina održaće se na pet lokacija oko glavnog puta Dubajia - Šeik Zajed Rouda i donjeg puta kroz Finansijski centar (Financial Centre Road). 

Porodice su pozvane da se uključe u rutu dužine četiri kilometara koja obuhvata Bulevar šeika Muhameda bin Rašida i deo oko Burdž Kalife. 

Planirano je da se grad pretvori u jednu od najaktivnijih metropola na svetu, koja će biti pogodna za kako za život, tako i za rad i posetu. 

- Prošle godine, ušli smo u istoriju kada je šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum, po prvi put poveo bicikliste na vožnju Šeik Zajed magistralom. Tada je na manifestaciji zabeleženo veliko učešće svih nacionalnosti i starosnih grupa. Ove godine nastavljamo tu tradiciju i pozivamo sve da vide znamenitosti grada iz perspektive onih koji koriste vozila sa dva točka.

Ne samo da je Dubai Ride zabavan događaj za celu porodicu, već nam pruža i mogućnost da iskoristimo vreme i prigrlimo aktivniji način života. Samo 30 minuta svakodnevnog vežbanja može biti od velike koristi za fizičko i mentalno zdravlje, a uz Fitness Challenge u Dubaiju, cilj nam je da stvorimo zdrave navike koje mogu da traju ceo život. Radujem se što ću 5. novembra videti spektakl u kojem učestvuje hiljada biciklista i pomoći da Dubai bude još srećniji i zdraviji grad - rekao je CEO za Dubai Festivals i Retail Establishment organizaciju, Ahmed Alhaja. 

- Sultan bin Sulajem, predsednik organizacije DP World, takođe je dodao: „Zaposleni u kompaniji DP World, veruju da fitnes treba da bude dostupan svima, kao i da ljude treba ohrabriti da se bave zdravim načinom života kroz redovnu fizičku aktivnost. Zbog toga smo oduševljeni što nastavljamo našu podršku vožnji u Dubaiju u sklopu jednomesečnog Fitnes izazova. Ne samo da je vožnja bicikla ekološki prihvatljiv način putovanja po našem velikom gradu, već donosi i radost, zabavu i slobodu svim ljudima, bez obzira na pol, starost i fizičku spremnost. Radujem se što ću sledećeg meseca poželeti dobrodošlicu svima koji su spremni na ovaj uzbudljivi fitnes događaj - zaključio je Alhaja. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Otvoren poziv za Art Dubai kampus: Prijave do 6. novembra

U Dubaiju se u novembru otvara "beskonačni" bazen

Naši proizvodi preko luke Novi Sad stižu u Dubai

;