INFO BIRO

​Dubai dobija novu bolnicu za lečenje bolesti srca i pluća

Nova bolnica sa 100 kreveta će pružati usluge pacijentima posebno za srčane i plućne bolesti, zajedno sa referentnom kliničkom negom u onkologiji

Dubai će dobiti novu bolnicu koja će nuditi najnovije tretmane srčanih i plućnih oboljenja, kao i raka. Projekat od 495 miliona dirhama počeće za dva meseca, a očekuje se da će biti završen za 30 meseci.

Prime Health Care Group i Dubai Health Care City udružili su se kako bi pokrenuli izgradnju nove bolnice u fazi 2 Dubai Health Care City, nakon što su potpisali sporazum u utorak na izložbi Arab Health i Medlab Middle East Exhibition and Congress 2022.

Nova bolnica sa 100 kreveta će pružati usluge pacijentima posebno za srčane i plućne bolesti, zajedno sa referentnom kliničkom negom u onkologiji. Osam spratova zgrade biće korišćeno u kliničke svrhe sa dva nivoa za podršku i dovoljno parking prostora za posetioce i pacijente.

Centar za negu srca u bolnici Prime Heart & Lung Hospital ponudiće niz invazivnih, neinvazivnih dijagnostičkih procedura, kao i interventne procedure za koronarne bolesti, poremećaje zalizaka, strukturne poremećaje srca i aritmije. 

Centar će ponuditi program upravljanja zdravljem srca sa naprednim tehnologijama za dijagnostiku i lečenje srčanih stanja. Bolnica bi pored elektrofiziologije, fiziologije srca i složenih kardioloških intervencija nudila i usluge kardiološke rehabilitacije.

Centar za negu pluća predviđeno je da se bavi svim aspektima dijagnoze, upravljanja i lečenja respiratornih stanja. Napredne dijagnostičke i terapijske tehnike bile bi dostupne u okviru jedinice, uključujući endobronhijalni ultrazvuk, bronhoskopiju sa ispiranjem velikog obima, transbronhijalnu biopsiju pluća i ispiranje celog pluća.

Jamal Abdulsalam, izvršni direktor, Dubai Healthcare Citi Authority (DHCC), rekao je da Dubai Healthcare City pruža okruženje koje omogućava i podržava uspešne investicije, što zonu čini savršenom destinacijom za pružanje zdravstvenih usluga pacijentima koji traže vrhunsku zdravstvenu zaštitu.

Otvaranje bolnice Prime Heart and Lung Hospital predstavlja značajan dodatak zdravstvenom sektoru Dubaija, sa još naprednijim i specijalizovanijim uslugama, dodao je Abdulsalam.

Dr Jamil Ahmed, generalni direktor, Prime Healthcare Group je rekao: 

- Ova tercijarna ustanova za negu sa tri centra važna zdravstvena pitanja bolesti srcu, plućima i onkologije  dodatno će poboljšati reputaciju Dubaija kao destinacije za medicinsku stručnost, proširiti granice zdravstvene zaštite sledeće generacije i dovesti medicinsko osoblje svetske klase u UAE i region - rekao je dr Ahmed.

- Naša je misija i vizija da zacrtamo nove puteve u transformativnoj zdravstvenoj zaštiti i tehnologiji u medicini kako bismo omogućili srećnije sutra za čovečanstvo - dodao je dr Ahmed.

Onkološki centar Marie Curie Cancer Institution (MCCI) u bolnici Prime nudiće medicinske i hematološke onkološke usluge, onkološke usluge radijacije i hirurške onkološke usluge. MCCC će lečiti različite karcinome - dojke, debelog creva, stomaka, glave i vrata, bubrega, testisa, bešike, genitalija, prostate, mekog tkiva, kostiju, krvi i limfnog sistema, kože, limfoma, štitne žlezde i neuroendokrinih tumora, kao tumor mozga.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Najnoviji neboder u Dubaiju dostigao visinu 329 metara

Abu Dabi otvara 6 centara za procenu zaraženih koronom

Šardža: Otvoren privatni 24-časovni PCR centar za testiranje

;