INFO BIRO

Dubai: 5 mesta na kojima možete uživati za praznike

Ovih pet mesta prednjače po zanimljivostima koje nude

Dubai ima mnogo toga da ponudi kao atrakciju, ali za porodični odmor pred predstojeće praznike povodom proslave 50. Dana državnosti ove zemlje, moglo bi da se izdvoji pet mesta koja prednjače po zanimljivostima koje nude.

1. HATA

Hata je mesto gde će se održati zvanična ceremonija za 50. Dan državnosti UAE, sa spektakularnom ceremonijom na otvorenom koja gledaoce vodi na putovanje kroz istoriju ove zemlje.

Prema rečima Šaike Al Ketbi, šefa kreativne strategije proslave 50. rođendana UAE, performans će biti postavljen na brani Hata.

- Kroz pozorišnu predstavu gledaoci će krenuti na putovanje kroz istoriju zemlje do početka ujedinjenja do danas. Kroz kreativno i umetničko pripovedanje, priča će takođe baciti svetlo na dostignuća današnjice i ponuditi jedinstven uvid u obećavajuću budućnost koja čeka svakoga ko UAE zove domom - rekla je ona.

Predstava će se održavati svakog dana u periodu proslave i trajaće 90 minuta, a izvodiće se od subote, 4. decembra do nedelje, 12. decembra od 16:25 do 18:05. 

Cena ulaznice biće 300 dirhama.

2.  JUMEIRAH BEACH

Dobre vesti za ljubitelje hrane: izuzetno popularni pop-up u Dubaiju, Etisalat Beach Canteen, ponovo radi i ove godine biće otvoren za 50. godišnjicu UAE. Narednih dana, posetioci će moći da uživaju u raznim konceptima obedovanja, živoj muzici i dečijim aktivnostima na lokaciji Jumeirah Beach.

Ovo porodično mesto je bilo mnogima omiljena lokacija za provod i prethodnih goidna tokom odmora za Dan državnosti, a ova godina neće biti izuzetak. Rezervišite svoje karte na onlajn, što je jeftinije od kupovine na kapiji, i prošetajte ogromnim prostorom koji ima novi izgled, preuređenu plutajuću pijacu, slatku železničku pijacu, novog zmaja koji sipa vatru i druge atrakcije. 

Kao i uvek, noću možete očekivati vatromet u posebnim prilikama.

Mesto je takođe pokrenulo seriju koncerata žive muzike po prvi put od početka pandemije, a nastupi se održavaju svakog petka

Radno vreme je od 16 h do 01 posle ponoći, a cene ulaznica 15 dirhama onlajn u 20 dirhama na ulazu. 

3. FIRE AND EARTH U KLUBU JUMEIRAH GOLF ESTATES

Predviđeno je da na terasama Fire and Earth u klubu Jumeirah Golf Estates bude živo i sa puno događanja za vreme praznika, a gosti iz inostranstva i građani pozvani da se pridruže proslavi zlatnog jubileja. 

Biće pripređena zabava uživo, kao i posluženje tardicionalnim jelima sa ovih prostora. Mališani mogu da se raduju slikanju lica, vožnji kamila i zoološkom vrtu sa zečevima, zmijama, papagajima i kozama.

 Radno vreme je od četvrtka 2. decembara od 11. 30 i svih narednih dana praznika, a ulaz je  slobodan.

4. DUBAI MIRACLE GARDEN

Dubai Miracle Garden nedavno je ponovo otvoren za zimsku sezonu sa mnoštvom novih atrakcija. Porodice će moći da prošetaju selom Štrumpfova i da se slikaju pored svojih omiljenih likova iz ovog crtanog filma. Cvetni duh i magični leteći tepih isklesan od lišća su neke od novih zanimacija na ovom mestu.

Radno vreme svakog dana i vikendom od  9:00-23:00 , a cena ulaznica je D55 za odrasle, Dh40 za decu do 12 godina, besplatan ulaz za decu do 3 godine

5. RONILAČKI BAZEN

Najdublji ronilački bazen na svetu otvoren je u Dubaiju ranije ove godine, a u njemu se nalazi potopljeni grad. U ponudi su paketi za svačiji džep i nivo sposobnosti, pa ako ste razmišljali o tome da se upustite u zanimljivu avanturu za praznike, možda je ovo pravo mesto. Nezaboravno iskustvo "Discover Snorkelling" koštaće vas 400 dirhama i uključuje peraja, disalicu, masku i plutajući prsluk za jednosatnu vođenu sesiju ronjenja. Ova avantura omogućava gostima da vide potopljeni grad.

Radno vreme od srede do nedelje, od 12 do 20 časova, a cene se kreću od 400 dirhama pa naviše. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Kadilak u floti Dubai policije: I bezbednost i luksuz

Saudijska Arabija ukida zabranu za putnike iz šest zemalja

Dubai: U narednim danima se očekuje tranzit 2 miliona putnika

;