INFO BIRO

DEWA kalkulator: Kako da smanjite račune za struju i vodu

Komunalne usluge u Dubaiju možete da plaćate manje - saznajte kako

Kako u Ujedinjene Arapske Emirate stignu topli dani, tako DEWA račun za struju i vodu raste. Uključivanje klima-uređaja i česta tuširanja dovode do većeg računa za komunalne usluge. 

Ali, ukoliko budete koristili kalkulator, odnosno alat za procenu potrošnje i pridržavali se saveta, računi mogu da budu niži. Naime, alat za procenu pomaže korisnicima da prate nivoe potrošnje električne energije kod kuće i da donose održivije odluke na osnovu prilagođenih saveta.

Kako se koristi DEWA alat za procenu potrošnje?

Alat za procenu potrošnje ima za cilj da pomogne ljudima da razumeju svoje obrasce potrošnje vode i električne energije, kako bi mogli da rade na smanjenju svog računa za komunalne usluge. Da biste imali koristi od alata za procenu, sledite ove korake: 

1. Posetite stranicu DEWA

2. Kliknite na „Započni sada“

3. Od vas će biti zatraženo da se prijavite koristeći svoj UAE Pass ili Deva ID.

4. Veb lokacija će vas zatim odvesti do alata za procenu potrošnje. Kliknite na 'Započni procenu'.

5. Veb stranica će vas zatim provesti kroz detaljan upitnik koji će vas sistematski pitati o vašoj stambenoj jedinici, uređajima koje imate u svakom delu vašeg doma – dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kuhinji i kupatilu i pitati detalje o vašim obrascima potrošnje. Na primer, od korisnika će najpre biti traženo da dostavi podatke o tome koliko spavaćih soba ima u svojoj stambenoj jedinici i da li živi u stanu ili vili. Na osnovu vaših odgovora, upitnik će prilagoditi pitanja kako biste saznali više o tome koliko energije možda trošite kod kuće.

6. Kada popunite upitnik, dobićete pregled vaše potrošnje energije i koja aktivnost troši najviše struje i vode.

7. Na osnovu odgovora u anketi, dobićete prilagođene savete koje možete da primenjujete kako biste smanjili potrošnju energije. Na primer, DEWA preporučuje instaliranje solarnih fotonaponskih panela - tako ćete umanjiti račun za struju. Slično tome, u zavisnosti od vrste opcija osvetljenja koje koristite, DEWA daje preporuku o energetski najefikasnijim opcijama osvetljenja za vašu stambenu jedinicu.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

5 načina da koristite Emirates ID: Uskoro i podaci o vizi

EXPO selo – nova stambena zajednica u Dubaiju

Novi zakon o humanitarnim akcijama: Pravila koja važe u UAE