BIRO PRIČE

EXPO selo – nova stambena zajednica u Dubaiju

Po završetku najveće svetske sajamske manifestacije, u blizini ulaznih kapija EXPO-a, novi stambeni kompleks uskoro prima stanare

Kapije najveće svetske sajamske manifestacije EXPO 2020 Dubai zatvorene su poslednjeg dana marta 2022, a u blizini, sa sopstvenim parkom koji se prostire na 38.000 kvadratnih metara, stazom za trčanje i biciklističkom stazom novi stambeni kompleks EXPO Village uskoro će primiti prve stanare.

Kafići, restorani, saloni lepote i supermarketi doprineće da EXPO Village postane najživopisnija nova stambena oblast Dubaija .

EXPO Village smešten na jugu Dubaija, samo nekoliko minuta hoda od ulaznih kapija EXPO-a, koja će se uskoro razviti u District 2020 , stambeni kompleks sastoji se od 15 zgrada srednje visine podeljenih u četiri odvojena klastera.

Mahmud Al Naib, viši menadžer projekta za Svetski trgovinski centar Dubaija, kaže da je ovo područje trenutno u tranziciji.

- EXPO Village bio je dom hiljadama međunarodnih učesnika koji su radili na svetskom sajmu od oktobra 2021. do poslednjeg dana marta ove godine - podseća Al Naib.

-. Ovde postoje 2.273 stana koji se nalaze u četiri klastera. Tokom sajma popunjenost je bila 97 odsto, a u narednih nekoliko nedelja to će pasti na pet odsto, kako radnicima ugovori budu isticali. Tokom narednih nekoliko meseci vratićemo stanove u prvobitno stanje za nove stanare.

Stanovi u ovom delu Dubaija su raznoliki - od studija do trosobnih stanova, od 40 do 130 kvadratnih metara prostora. Tu se, takođe, nalazi i 30 kuća sa po tri spavaće sobe.

Sa prozorima od poda do plafona i modernom kuhinjom ugrađenom u apartmane, verovatno je da će većina jedinica biti izdata kao potpuno nameštena, međutim, u planu je da neke budu iznajmljivane i bez nameštaja.

Svaki klaster u okviru distrikta EXPO Village opremljen je kompletnom teretanom i velikim bazenom, kao i dečjim igralištem. Neki apartmani imaju pogled na impresivnu kupolu Al Wasl u srcu nekadašnjeg sajamskog prostora.

Cene zakupa još nisu objavljene, ali je najavljeno da će one biti "veoma konkurentne za trenutno tržište Dubaija".

Ulaz u metro liniju EXPO 2020 Dubai nalazi se na samo minut hoda od svakog klastera, a oblast je dobro povezana i sa ulicom Šeika Muhameda bin Zajeda i sa ulicom Emirates.

- Imamo kliniku za testiranje na kovid-19, zdravstvenu ambulantu, salone, kafiće, supermarket i apoteku. U okviru lokacije postoje 42 maloprodajne jedinice, kao i kafići i restorani. U baštama ima mnogo mesta za sedenje, a staze za trčanje i biciklizam čine EXPO Village područjem koje podstiče zdrav život - ističe Al Naib.

S obzirom na to da su mnoge tehnološke kompanije već zainteresovane za zakup kancelarija u okviru stare lokacije, EXPO Village bi mogao da postane nova adresa za mnoge porodice u Dubaiju.

Više detalja o mogućnostima iznajmljivanja prostora u kompleksu EXPO Village biće objavljeno u narednih nekoliko meseci.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

5 načina da koristite Emirates ID: Uskoro i podaci o vizi

Novi zakon o humanitarnim akcijama: Pravila koja važe u UAE

Javni parking u Dubaiju od sada besplatan nedeljom


;