INFO BIRO

Crnogorski patent: Uživajte u ležanju i zaradite 300 eura!

Ne umije svako ni ljenčarit'!

Crnogorci nude 300 evra onome ko najduže bude ležao!

Ne, nije u pitanju još jedan vic o „lenjim Crnogorcima“, već crnogorska Lenčarijada, takmičenje u kom imate priliku da ništa ne radite i - zaradite. Pravila Lenčarijade su kratka i jasna. Sve što treba je da 17. avgusta dođete na mesto takmičenja, a to je etno-selo „Montenegro“ na tridesetak kilometara od Nikšića, zavalite se u debeli hlad ispod starog javora i iskušate svoje kapacitete lenčarenja.

Ovo će biti četvrta Lenčarijada po redu. Rekord ležanja u trajanju od 33 sata postavio je momak iz Podgorice, koji je pobedio dva puta zaredom. Njegova konkurencija bila je ozbiljno lenja, ali ne i dvoljno uporna u tome da ništa ne radi.

- Nama, b. Moje su procene da je svega 35 odsto naroda vredno, dok smo svi ostali kao u onim vicevima. Zato nemojte misliti da se lako dolazi do pobede - kroz osmeh priznaje Mićo Blagojević, organizator takmičenja, i ističe da pobednik dobija 300 eura.

Da bi ležanje u hladu takmičarima što lakše prošlo, organizatori su pripremili i dušeke.

- Naša parola je da čovek u ležanju treba da uživa. Takmičari će sve vreme moći da koriste laptopove i telefone, da čitaju knjige ili bilo šta što ne podrazumeva ustajanje. Nema odlaska do toaleta. Samo ležanje, ležanje i ležanje - poručuje nasmejani Mićo.

U takmičenju, kaže, svake godine učestvuju i turisti iz Srbije i Hrvatske. Prošle godine je od 13 takmičara, četvoro bilo iz regiona.Na pitanje kako njegovi sugrađani reaguju na ovu manifestaciju, budući da potvrđuje predrasude o lenjim Crnogorcima, Mićo odgovara kao iz topa:

- Počelo je kao šala, a pretvorilo se u odličan marketing. Šta je loše u tome da čovek uživa, pa još i zaradi? Nismo svi rođeni samo za rad - zaključuje ovaj veseli Crnogorac.

BIRO/Kurir

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Novi Bečej: Ovako se stvara turistički raj!

Avantura za divljenje: Džipom od Vojvodine do pustinje (FOTO)

Tamo gde vas ptice bude: Rajska vrata Homolja