INFO BIRO

Civilizacijska prekretnica: Emiraćani idu na Mars! (VIDEO)

Muhamedov doprinos budućnosti čovečanstva

Šeici Muhamed bin Rašid Al Maktum i Hamdan bin Rašid Al Maktum prisustvovali su otkrivanju planova prve arapske misije slanja sonde “Hope” na Mars.

- Ova sonda predstavlja nadu za milione mladih Arapa koji traže bolju budućnost. Emiraćanska misija na Marsu biće veliki doprinos ljudskom znanju, prekretnica za arapsku civilizaciju i prava investicija za buduće generacije -  izjavio je šeik Muhamed.

Bespilotna sonda će napustiti Zemlju 2020. godine u misiji koja će dopuniti znanje dosadašnjih misija koje su već posetile “crvenu planetu”. Cilj je prikupljanje dodatnih podataka i pružanje šanse naučnicima da izgrade prvi pravi holistički model atmosfere Marsa.

Članovi emiraćanske misije biće pioniri u proučavanju dinamičke dnevne i sezonske promene u atmosferi ove planete. Pomoću sepcijalizovanih instrumenata naučnici će moći da posmatraju vremenske pojave kao što su oblaci, peščane oluje, promene u temperaturi, prašinu, led i gasove, uključujući i vodenu paru kroz slojeve atmosfere.

Više o sondi i misiji možete pročitati OVDE

Muhamed bin Rašid al Maktum važi za neposrednog čoveka kojeg možete sresti tamo gde se najmanje nadate. Nekad je to benzinska pumpa (pogledajte OVDE), a nekad Kalemegdan - pogledajte OVDE. A gde možete da sretnete njegovog sina, princa Fazzu, saznajte OVDE

A. Tanasković/khaleejtimes


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

BIRO RAW VODIČ: Siti, vitki i zdravi – evo kako!

Svjetski, a naš: Doktor velikog srca

Ovako vas vide stranci: 10 hit rečenica koje će vas “kupiti” za sva vremena!

;