INFO BIRO

Beograd na vodi: Niče najviša zgrada na Balkanu (VIDEO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik UO Igl hilsa Mohamed Alabar položili su na Savskom šetalištu kamen temeljac za Kulu Beograd.

Vučić i Alabar najpre su napisali poruke i stavili ih u kapsulu, koja je potom položena u zemlju i ostaće u temeljima buduće najviše zgrade na Balkanu.

Investitor iz Emirata rekao je da mu je drago što je imao priliku da sarađuje sa ljudima u Srbiji i što mu je ukazana čast da učestvuje u projektu "kojim se Srbija uvodi u svet, ali i svet u Srbiju".  

"Beograd na vodi" je neverovatan projekat, koji se radi sa velikom transparentnošću i velikom posvećenošću. Ako poredimo današnji dan sa pre dva meseca, vidi se koliko je urađeno - rekao je Mohamed Alabar i dodao da su u svetu retki projekti poput ovog u Beogradu. - Građevine ove veličine predstavljaju novo odredište grada i približiće svet Beogradu i Srbiji, ali i Beograd i Srbiju izvesti pred lice sveta, jer ovaj projekat znatno doprinosi BDP-u. Nama iz biznis sektora uvek su važni brizina i dinamika radova. Zadovoljan sam dinamikom i radom administracije u Beogradu, i raduje me što je  tržište reagovalo pozitivno na ono što radimo.

Kamen temeljac za Kulu Beograd predstavlja veliku prekretnicu u okviru master plana "Beograda na vodi". Master plan "Beograda na vodi" obuhvata komercijalne centre, renomirane svetske hotele, obrazovne i zdravstvene ustanove i čitav niz zabavnih sadržaja, saopštila je kompanija "Belgrade Waterfront". Kula viša od 160 metara, sa pogledom na Savu, postaće novo obeležje "Belgrade Waterfronta". Iako je bilo najavljeno da će biti visoka 220 metara, tim dizjanera iz Čikaga koji je zadužen za nju ocenio je da bi se lepše uklopila u perspektivu grada ukoliko bi bila niža. I pored toga, ona će biti najviša zgrada u ovom delu Evrope i imaće 50.000 kvadrata, a biće završena do 2019. godine. U njenu izgradnju biće uključene firme iz Srbije kao podizvođači.

Više o investitoru "Beograda na vodi" pročitajte OVDE

BIRO/RTS

Video: B92/Youtube


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Flydubai Srbija: Uveden dodatni let iz Beograda

Most kralja Salmana - od Saudijske Arabije do Egipta (VIDEO)

Fotke koje su zadivile svet: Beograd iz bajke