INFO BIRO

Beograd na vodi - grad budućnosti

Na panelu "Gradovi budućnosti" koji se održava u Ljubljani, predstavljen je najveći projekat srpske prestonice.

- Vraćamo Beograd na reku, imamo najveći projekat u ovom delu Evrope "Beograd na vodi" i hoćemo da naše obale i reke otvorimo za građane da mogu da šetaju i dišu svež vazduh - izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji u Ljubljani učestvuje na panelu "Gradovi budućnosti".

Prvi čovek srpske prestonice istakao je da je "Beograd na vodi" investcija koja izaziva veliko interesovanje i dodao kako na tome mnogo veći gradovi mogu da pozavide Beogradu.

- Mi smo se u proteklih nekoliko meseci potrudili da pokrenemo razne projekte i investicije koji će nam dati mogućnost da se kandidujemo za priznanje zelena prestonica Evrope. Sređujemo centar grada i pretvaramo ga u pešačku zonu, radimo na tome da povećamo broj biciklističkih staza kako bi pešaci i biciklisti imali najviše mesto u saobraćajnoj hijerarhiji... To su sve projekti koji Beograd treba da pretvore u modernu prestonicu koja je zelena, zdrava i kvalitetna za život. Želimo da naša deca i unuci uživaju u boljem okruženju. To je naš cilj i naša obaveza - poručio je Mali.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Izbori u Srbiji: Prijavite se za glasanje u Emiratima

Podvig Nemanje i Darka: 160.000 koraka kroz pustinju (FOTO)

Avantura kojoj je teško odoleti: Biciklom kroz Srbiju