BIRO PRIČE

Podvig Nemanje i Darka: 160.000 koraka kroz pustinju! (FOTO)

Nemanja Nemo Stojanović i Darko Dimeski podelili su utiske posle rekordne šetnje od Abu Dabija do Dubaija.

Protekli vikend bio je vikend velikog životnog izazova za Nemu i Darka. Oni su se odvažili da urade nešto neuobičajeno - da pešače od prestonice Ujedinjenih Arapskih Emirata do Dubaija. Cilj - promocija zdravog života i pomeranje granica. I jasna poruka svima koji se stalno žale kako nemaju vremena da se pozabave sobom i svojim zdravljem: ko hoće - nađe način, a ko neće - uvek će pronaći neko opravdanje... 

Da im je bilo lako - nije. Nailazili su na brojne prepreke koje bi mnogima bile razlog za odustajanje. Ali, ne i njima dvojici! 

- Zvanično smo prešli peške 120 kilometara ili 160.000 koraka, sa po pet kilograma teškog ranca - kažu Nemanja Stojanović i Darko Dimeski za Naš Biro. - Ravno 44 sata avanture! Za to vreme ispili smo po 16 litara vode i tri litra soka. Bilo je nezamislivo teško i nemoguće na početku, kao i većina stvari u životu. Izgoreli, spavali između auto-puta u majicama, ojeli se, ali nijednog momenta nismo pomislili da odustanemo.

Motivacija, želja za uspehom i podrška bili su, kažu naši junaci, jači od tih 12.500.000 centimetara puta.

- Hvala svima! - poručuju Stojanović i Dimeski.

Nemo i Darko su, da podsetimo, krenuli iz Abu Dabija u ovu neobičnu avanturu u petak, 4. marta, a završili su je u subotu, u kasnim večernjim satima u Dubaiju, na IBN Battuta metro stanici. Poslednji kilometri bili su, prirodno, najteži, ali vedar duh ih nije napuštao. U to su se uverili kako i izveštači Našeg Biroa, tako i čitaoci koji su imali prilike da prate njihovo putešestvije u blogu koji smo prenosili uživo (ako ste propustili da pogledate video i audio snimke nastale tokom ove zanimljive avanture, kliknite OVDE)

U jednom trenutku Nemo i Darko čak su se našalili da će posle šetnje otići na partiju fudbala :-) Ipak, to su ostavili za neki drugi dan, kada malo "napune baterije" i odmore se od napornog pešačenja. A da za oporavak posle pređenih 120 kilometara za manje od 48 sati nije potreban godišnji odmor, govori i činjenica da su naši junaci skočili na noge lagane posle 15 sati sna i vratili se svakodnevnim aktivnostima.

Pogledajte kako je izgledala njihova šetnja:

 

  

  

  

  

  

  

BIRO

Foto: Privatna arhiva


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Srpsko-hrvatski biznis poduhvat: "Rakija Republika" u Kambodži!

Otići ili ostati? Ovo je odgovor na najveću životnu dilemu

Video dana: Dubai iz vazduha


;