INFO BIRO

Abu Dabi: Kamere u taksi vozilima

Obratite pažnju kako se ponašate dok ste u taksiju!

                      

Do kraja 2016. godine u svim taksi vozilima u Abu Dabiju biće instalirane sigurnosne kamere. Ovu inicijativu lokalnih vlasti vozači su dobro prihvatili, što zbog bezbednosti, što zbog lakšeg rešavanja nelagodnih situacija sa mušterijama.

Naime, vozači su do sada često bili kažnjavani zbog žalbi putnika, a često su upravo putnici bili ti koji su izazivali incidente. Uvođenje kamera raduje sve vozače, jer “neće biti laži i prevare” - lako će se dokazati ko je u pravu, a ko ne.

Vozači često trpe uvrede ili su žrtve prevare, među kojima je najčešća ona da klijent zamoli vozača da ga sačeka “samo da nešto završi van vozila” i nikada se ne vrati! U tim situacijama, taksista je bio prinuđen da plati započetu vožnju iz svog džepa. CCTV kamere, koje će se ubuduće nalaziti u taksi vozilima, identifikovaće sve klijente, tako da vozači neće morati da objašnjavaju da su prevareni - sve će biti snimljeno.

Kamere za video-nadzor odašilju zaštićeni signal i konstantno snimaju. Vlasti Abu Dabija smatraju da je ovo veliki korak u bezbednosti kako putnika, tako i vozača.

Šta vi mislite o ovome? Podelite sa nama u komentarima.

                

A. Tanasković/gulfnews

                          


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

FOTO DANA: Planeta Dubai? Da, moguće je!

Teslina bista u Izmiru (FOTO)

Mala, ali najlepša: Flights in Montenegro

Povezane teme: Abu Dabi taxi Emirati UAE kamera
;