VIDEO BIRO

Mala, ali najlepša: Flights in Montenegro

Ruski fotograf i snimatelj nastanjen u Baru, Sergej Zabijako, objavio je atraktivni spot u kome se smenjuju prirodne lepote Crne Gore, snimljene uglavnom iz vazduha.

Video-klip koji traje gotovo sedam minuta dovršen je pre nekoliko dana, nakon što je Sergej od oktobra 2014. na motoru prošao kompletnu Crnu Goru u potrazi za odgovarajućim kadrovima.

- Cilj mi je bio da napravim atraktivnu i modernu video promociju Crne Gore u svetu, iz ptičije perspektive. Jako mi je žao što niko iz organizacija koje se bave turizmom nije podržao ovaj projekat, ali se nadam toj podršci, u sponzorskom smislu u drugoj verziji ovog spota. Što se ovog tiče, sve uložene pare u njega su moje - kaže Sergej Zabijako.

Otkako je rodni Varonjež, milionski grad, 500 kilometara južno od Moskve, zamenio Barom, doktor nauka u IT Rus Sergej Zabijako (37) postao je pasionirani fotohroničar, ne samo života u gradu pod Rumijom, već i svakog kutka Crne Gore u kom se zatekne. Od kraja marta 2012. živi sa porodicom u Baru. Supruga Jelena, ekonomista, predsedava klubom “Dobar dan, Crna Goro” koji okuplja rusku dijasporu u Crnoj Gori, i bila je pokretač nekoliko humanitarnih i ekoloških akcija u Baru. Kćerke Dijana (11) i Svetlana (7) sjajno su se uklopile u novi grad.

Sergej je otvorio stranicu “PromoMontenegro”, na kojoj svakodnevno postavlja fotografije koje snima širom Crne Gore. Zabijako je i vlasnik MBA diploma menadžmenta i strateškog marketinga, stečenih u Velikoj Britaniji i Holandiji.

Kako se vama dopada Crna Gora? Koja je vaša omiljena destinacija u ovoj ex-yu republici? Podelite sa nama kroz komentare!

BIRO/Barinfo


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Foto dana: Šeik Dubaija kakvog ne poznajete

Život u Emiratima - "za" i "protiv": Zašto su nam priče toliko različite?

Upoznajte biznismena koji će graditi "Beograd na vodi"