BIRO PRIČE

Zatvara se Zoološki vrt, dobrodošli u Dubai Safari

Bliži se datum otvaranja prvog Safari parka na Bliskom Istoku

Ukoliko ste do sada voleli da provedete nekoliko sati u obilasku Zoološkog parka koji se nalazi u Džumeiri u Dubaiju, to ćete moći da ponovite samo do 5. novembra, kada će kapije ovog životinjskog carstva poslednji put biti otvorene za posetioce. Istog dana biće upriličeno svečano zatvaranje, a ulaz će na dan zatvaranja biti besplatan.

Već 2. decembra sve životinje iz postojećeg Zoo vrta biće u novom domu, u Dubai Safari parku, prvom Safari parku u ovom delu Azije. Svečano otvaranje doma za nekoliko hiljada životinja iz celog sveta planirano je za 46. rođendan Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dubai Safari park prostire se na 119 hektara, njegova izgradnja započeta je 2012. godine i koštala je milijardu AED. Prema prvobitnim najavama, Safari park trebalo je da bude otvoren krajem prošle godine, a predviđeni troškovi za izgradnju bili su čak pet puta manji od finalnih. Ono što Dubai Safari park razlikuje od ostalih zooloških vrtova širom sveta je korišćenje solarne energije i hibridnog operativnog sistema za pokretanje sistema za navodnjavanje.

  

  

U prvoj fazi posetioci će moći da vide čak 3.500 životinja, a među njima i 350 ugroženih vrsta iz celog sveta. Poslednjih nedelja iz starog Zoološkog vrta premešteno je više od polovine životinja u novo “životinjsko svetlišite”.

Dubai Safari park obilovaće i dodatnim sadržajima – tematskim restoranima, botaničkom baštom, golf terenima... Na istom prostoru nalaziće se i veterinarske klinike i istraživački centar sa najsavremenijom laboratorijom, gde će raditi vrhunski veterinarski stručnjaci iz celog sveta.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Praznici u Emiratima: Zimski mini-odmor

FOTO-PRIČA: Nekad debeljuca, danas ultramaratonka u pustinji

Moja priča – Ivana Nikić: Lavovi kao kućni ljubimci (VIDEO)


;